Ακυρώθηκε ο αγώνας του MotoGP στην Ιαπωνία

Ακυρώθηκε ο αγώνας του MotoGP στην Ιαπωνία
Το MotoGP δεν θα ταξιδέψει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Ιαπωνία, με τις ΗΠΑ να αντικαθιστούν τον αγώνα στο καλεντάρι.

Ο αγώνας του MotoGP στην πίστα του Μοτέγκι ακυρώθηκε και για το 2021. Η αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η πανδημία της Covid-19 και οι περιορισμοί μετακίνησης προς τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Το GP Ιαπωνίας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου του 2021. Όμως η ημερομηνία δεν θα μείνει κενή, καθώς θα αντικατασταθεί από το GP Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη πίστα του Σίρκουι οφ Αμέρικας στη Πολιτεία του Τέξας. Ο αγώνας αυτός μαζί με αυτόν της Αργεντινής έχουν αναβληθεί από την αρχή της σεζόν, με τη διοργανώτρια Dorna να ευελπιστεί να τις χωρέσει στο φετινό καλεντάρι.

Η ακύρωση του GP Ιαπωνίας ήρθε έπειτα από απόφαση του MotoGP και η εξέλιξη αυτή αφήνει ερωτηματικά αναφορικά με τη διεξαγωγή άλλων αγώνων στη χώρα όπως αυτόν της Formula 1.

To φετινό πρόγραμμα του MotoGP περιλαμβάνει συνολικά 19 αγώνες και για οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται, πιθανότατα θα υπάρχει ήδη εναλλακτική. Οι αγώνες που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο είναι της Ταϊλάνδης, της Αυστραλίας και της Μαλαισίας, όμως το MotoGP ευελπιστεί να μπορέσει να επισκεφθεί τις χώρες αυτές.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του MotoGP

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!