Η Μάγδα Κεπεσίδου πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Η Μάγδα Κεπεσίου θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Η τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου και η ομοσπονδιακή τεχνικός Μαρία Καραντώνη, θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό beach handball στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Την πρωτόγνωρη εμπειρία να ζήσουν σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων θα έχουν η Μάγδα Κεπεσίδου και η Μαρία Καραντώνη το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε ότι το beach handball θα συμμετέχει για πρώτη φορά ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Θα πάρουν μέρος τρεις ανδρικές, τρεις γυναίκειες all star ομάδες, καθώς και οι γαλλικές εθνικές ομάδες.

Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για το beach handball να μπει μελλοντικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτό των Αγώνων στο Λος Άντζελες το 2018.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το beach handball πρέπει να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εξακολουθεί να είναι ένας από τους στόχους μας. Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι ενώ στοχεύουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό δεν μπορεί να είναι η μόνη μέτρηση της επιτυχίας ενός αθλήματος.

Άλλα αθλήματα με μεγάλη ιστορία δεν είναι στο πρόγραμμα, ωστόσο είναι επιτυχημένα με κάθε τρόπο», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής του αθλήματος στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία, Γκαμπριέλα Χόρβατ.

afisa beach handabll

Όπως και να έχει η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας στη σάλα και στο beach handball, Μάγδα Κεπεσίδου και η τεχνικός της εθνικής ομάδας χάντμπολ, Μαρία Καραντώνη επιλέχθησαν να εκπροσωπήσουν το ελληνικό beach handball στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας είναι μια εκ των 32 αθλητριών που θα βρεθούν στην «πόλη του Φωτός» και η Μαρία Καραντώνη, μια εκ των έξι τεχνικών.

Oι αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 27-29 Ιουλίου 2024 στην έδρα της Γαλλικής Ομοσπονδίας το «Maison Du Handball» στο Κρετέιγ, 20χλμ από το Ολυμπιακό Στάδιο του Παρισιού.

@Photo credits: INTIME, Στέφανος Ραπάνης
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα