Ίδια ημιτελικά ζευγάρια σε δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών!

Δημήτρης Ντζάνης
Ίδια ημιτελικά ζευγάρια σε δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών!

bet365

Όπως και πριν από δύο χρόνια στην Αίγυπτο, έτσι και τώρα Ισπανία-Δανία και Γαλλία-Σουηδία συνθέτουν τα ημιτελικά ζευγάρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών στη Σουηδία και την Πολωνία, τι έγινε στους προημιτελικούς.

Όπως στην Αίγυπτο πριν από δύο χρόνια, έτσι και τώρα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ ανδρών στη Σουηδία και στην Πολωνία προέκυψαν οι ίδιες ομάδες και τα ίδια ζευγάρια στη φάση των ημιτελικών!

Από τους προημιτελικούς της Τετάρτης (25/1) όλα τα λεφτά ήταν ο αγώνας ανάμεσα στην Ισπανία και τη Νορβηγία στο Γκντανσκ.

Χρειάστηκε 2η παράταση και 80 αγωνιστικά λεπτά για να βγει στο τέλος νικήτρια η Ισπανία με 35-34 σε ένα δραματικό παιχνίδι.

Στην κανονική διάρκεια οι Νορβηγοί με το σκορ στο υπέρ τους 25-24 και με την κατοχή της μπάλας στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την πρόκριση, με την Ισπανία να ισοφαρίζει στην εκπνοή. Με τον ίδιο τρόπο απάντησαν οι Νορβηγοί στο τέλος της πρώτης δεκάλεπτης παράτασης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Ισπανία, ο Γκονζάλο Πέρεζ ντε Βάργκας με 17 αποκρούσεις.

Οι Ισπανοί για τη ρεβάνς από την πρωταθλήτρια κόσμου Δανία

Η Ισπανία, 3η πριν από δύο χρόνια στην Αίγυπτο, θα αναζητήσει τη ρεβάνς από τη Δανία για το χαμένο ημιτελικό στο Κάιρο (35-33). Οι Δανοί με τη σειρά τους είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Ούγγρους στη Στοκχόλμη, επικρατώντας με 40-23 στο δρόμο για τον τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο.

Ο Ματίας Γκίτσελ, MVP στο ολυμπιακό τουρνουά το Τόκιο, οδηγεί επιθετικά τη Δανία, εννέα γκολ σημείωσε απέναντι στην Ουγγαρία και έγινε ο πρώτος παίκτης που έφθασε στα 50 γκολ σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι ολυμπιονίκες Γάλλοι κόντρα στους γηπεδούχους Σουηδούς

Στο άλλο ημιτελικό ζευγάρι η Γαλλία θα κυνηγήσει τη δική της ρεβάνς από τη Σουηδία, έστω και μέσα στη Στοκχόλμη. Η Σουηδία είχε νικήσει στον ημιτελικό του 2021 τη Γαλλία με 32-26 και τελικά είχαν πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Τώρα παίζουν στην έδρα τους και με τον τελικό να γίνεται στην Tele2 Arena της Στοκχόλμης φιλοδοξούν να γίνουν πρωταθλητές για 5η φορά στην ιστορία τους.

Στο δικό τους προημιτελικό νίκησαν την Αίγυπτο στη Στοκχόλμη με 26-22 και περιμένουν τη Γαλλία. Οι Γάλλοι, ολυμπιονίκες στο Τόκιο και πολυνίκες με έξι κατακτήσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισαν την πρόκριση απέναντι στη Γερμανία με 35-28.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Δανία-Ουγγαρία 40-23 (ημ. 21-12)
Νορβηγία-Ισπανία 34-45 παράταση (καν. αγώνας 25-25)
Σουηδία-Αίγυπτος 26-22 (ημ. 14-9)
Γαλλία-Γερμανία 35-28 (ημ. 16-16)

Οι ημιτελικοί
Παρασκευή 27/1
Ισπανία-Δανία (19:00-Γκντανσκ)
Γαλλία-Σουηδία (19:00-Στοκχόλμη)

 

Τελευταία Νέα