Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball: Πέντε στα πέντε η εθνική γυναικών στο Ηράκλειο

Newsroom
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball: Πέντε στα πέντε η εθνική γυναικών στο Ηράκλειο

bet365

Η εθνική ομάδα beach handball γυναικών νικώντας και την Ισπανία με 2-1 σετ έφθασε στις πέντε ισάριθμες νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ηρακλείου.

Aκόμη μία μεγάλη εμφάνιση πρόσθεσε η εθνική γυναικών στην πορεία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα beach handball του Ηρακλείου, υποτάσσοντας αυτή τη φορά την Ισπανία με 2-1 και έβαλε βάσεις για να πετύχει σπουδαία πράγματα στη διοργάνωση.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες έκαναν κατάθεση ψυχής στην άμμο του Karteros Beach Sports Center κόντρα στις τριταθλήτριες Ευρώπης του 2021.

Στο πρώτο σετ η Μάγδα Κεπεσίδου ήταν "φύλακας - άγγελος" της ελληνικής εστίας με καθοριστικές επεμβάσεις, ενώ αιχμή του δόρατος στην επίθεση αποτελέσε η Ελένη Κερλίδη σκοράροντας 12 πόντους. Ωστόσο εκείνη που πέτυχε το τελευταίο κρίσιμο γκολ και διαμόρφωσε το 27-24 ήταν η Τζένη Διακογιάννη στο 9:42, ενώ το μόνοπου κατάφεραν οι Ισπανίδες ήταν να μειώσουν σε 27-26.

Το δεύτερο σετ ανήκε αποκλειστικά στην Ισπανική ομάδα με την Εντσίνας Γουαρδάδο να έχει δέκα επεμβάσεις και να κρατάει την ελληνικό ομάδα στα 15 γκολ (15-23).

Πλέον η τύχη του αγώνα θα κρινόταν στα σουτ άουτ. Χρειάστηκαν εννιά προσπάθειες για κάθε ομάδα, μέχρι η ελληνική ομάδα να πάρει την σπουδαία νίκη, με την Ελένη Κερλίδη να κάνει το 14-12 και την Αποστολίνα Δημητρίου να σταματάει τη Λούτσιο Γκαρθία.

Έτσι η Εθνική μας ομάδας εξασφάλισε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και την Παρασκευή (18:00 - ΕΡΤSPORTS 2) θα αντιμετωπίσει τη Δανία με στόχο να πάρει την πρωτιά και να αποφύγει στα προημιτελικά τις Γερμανία, Ολλανδία, Βραζιλία.

Καραντώνη: «Υπερήφανη για αυτή την ομάδα»


Αυτή είναι όντως μια ομάδα που εκτός από πρωταθλήτρια κόσμου (το 2018 στο Καζάν) μπορεί να συστήνεται και αλλιώς…Εφτάψυχη!

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, διότι αν και είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση την οκτάδα, δεν τα παράτησαν. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα και το μέταλλο της ομάδας, η οποία ξεπερνάει τις αντιξοότητες και όντως αποδεικνύεται εφτάψυχη » τόνισε η Μαρία Καραντώνη, στον απόηχο του θρίλερ με την Ισπανία, που κρίθηκε στη διαδικασία του shoot-out.

«Νιώθω υπερήφανη, διότι από το 2005 και πέρα προκρινόμαστε στην πρώτη οκτάδα όλων των διοργανώσεων και δείχνουμε συνέχεια, σταθερότητα και συνέπεια. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την ταυτότητα μας» κατέληξε η προπονήτρια της ελληνικής ομάδας.

Ντιάθ: «Έπαιξε ρόλο και η τύχη»


«Όταν ένας αγώνας κρίνεται στα shoot-out παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτερες από την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να νικήσουμε» σχολίασε η Αλμπα Ντίαθ, το πέμπτο σουτ της οποίας στην έξτρα διαδικασία απέκρουσε η Μάγδα Κεπεσίδου.«Στενοχωρηθήκαμε, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για… δάκρυα, άλλωστε δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε την πορεία μας με στόχο να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο» .

Τα σετ: 27-26, 13-23, 14-12
Ελλάδα (Μ. Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 4, Κερλίδη 14, Ποιμενίδου4, Καλοϊδή, Μούρνου 13, Δημητρίου 10, Ελ. Τροχίδου 6, Λογδανίδου 1, Διακογιάννη 4, Ν. Κεπεσίδου.
Ισπανία (Μορίγιο):
Μπατίστα 18, Κονεχέρο 8, Τόρας Παρέρα 4, Φερνάντεζ 4, Λούτσιο 7, Γκαρθία, Εντσίνας 2, Ντίας 4, Γκονζάλες, Λαγκούνα 14.
Διαιτητές: Ρούπτσιτς - Μπότιντσαν (Κροατία): Αποκλεισμοί: 5-0. Κόκκινη κάρτα: 0-1

 

Τελευταία Νέα