Το Α-Ω της ζωής του Λευτέρη Πετρούνια!

Αντώνης Πατσούρας
Το Α-Ω της ζωής του Λευτέρη Πετρούνια!

bet365

Το Gazzetta παρουσιάζει την πορεία ζωής του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και τις στιγμές που την σημάδεψαν.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι σίγουρα ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών.

Με τα 2 του Ολυμπιακά μετάλλια και τις τεράστιες διακρίσεις του σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει μύθος.

Είναι όμως ένας άνθρωπος. Ένας οικογενειάρχης, ένας χαζομπαμπάς που έχει και άλλη ζωή μακριά από τους αγαπημένους του κρίκους.

Το Gazzetta παρουσιάζει μέσα από το Α-Ω την πορεία ζωής του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και τις στιγμές που την σημάδεψαν.

λε

Α. Αγάπη

Αγαπάει με πάθος στη ζωή του. Την οικογένεια του, το άθλημα του, την Ελλάδα και την ίδια τη ζωή.

Έχει φιλοσοφίσει έχει διαβάσει και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρέπει τα πάντα να τα κάνεις με αγάπη για να πετύχεις.

Β. Βασιλική

Η σύντροφος. Με την Βασιλική Μιλλούση γνωρίζονται πολλά χρόνια λόγω της γυμναστικής. Μαζί προπονήσεις, αποστολές στο εξωτερικό, ωραίες στιγμές και πίκρες.

Αποφάσισαν πως έχουν φτιαχτεί ο ένας για τον άλλο και το 2019 ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου.

πε

Γ. Γέννηση

Γεννήθηκε ανήμερα του Αγίου Ανδρέα (30/11) το 1990.

Τον όνομασαν Λευτέρη και εκείνος με τα χρόνια "ελευθέρωσε" την απίστευτη ενέργεια που είχε μέσα του την διοχέτευσε στους κρίκους και συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Δ. Δυο κόρες

Η Σοφία και η Ελένη. Η πρώτη γεννήθηκε το 2019 και η δεύτερη το 2020.

Είναι το νόημα της ζωής του. Οι δυο κόρες του που πρόσφατα της βάφτισε με νονό της Σοφίας τον Χρήστο Μάστορα από τις Melisses.

ο

Ε. Ελλάδα

Μετά από κάθε μεγάλη του εμφάνιση η οποία θα συνοδευτεί από μετάλλιο θα φιλήσει το εθνόσημο πάνω στην στολή του.

Δεν χάνει ευκαιρία να μιλάει για την Ελλάδα και τους Έλληνες και είναι ίσως ο πιο δημοφιλής Έλληνας αθλητής.

αα

Ζ. Ζωή

Ξεκίνησε από πολύ μικρός στη γυμναστική. Είχε απίστευτη ενέργεια ως παιδί και ασχολήθηκε με το παρκούρ αλλά και με το πατινάζ.

Έβγαλε δελτίο στον Πανιώνιο αλλά το 2005 αποφάσισε πως θέλει να ζήσει όπως τα παιδιά της ηλικίας του. Σταμάτησε για 3 χρόνια την γυμναστική. Είχε τραυματισμούς στους αγκώνες, ο προπονητής του τότε δεν τον πίστευε.

Ήθελε να ζήσει. Πολλοί τον ξέγραψαν...

ά

Η. Ήττα

Σπάνια θα γνωρίσει την ήττα σε μεγάλη διοργάνωση. Τον ενοχλεί αλλά ξέρει πως προσπάθησε όσο μπορούσε.

Για την ιστορία έχει 3 χρυσά σε Παγκόσμια, δεν έχει χάσει, ενώ στα Ευρωπαϊκά δεν θυμάται καν το ένα χάλκινο του 2011 αλλά τα 5 χρυσά!

Θ. Θεός

Πιστεύει πολύ στο Θεό. Κοιτάζει ψηλά και παίρνει δύναμη.

Έχει αρχές και αξίες στη ζωή του που θέλει να περάσει και στις κόρες του που όνειρο του είναι να μεγαλώσουν και να προλάβουν να τον χειροκροτήσουν σε αγώνες.

σ

Ι. Ιστορία

Είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας αθλητής στους κρίκους με 2 Ολυμπιακά μετάλλια.

Ο πρώτος είναι ο Δημοσθένης Ταμπάκος (χρυσό, ασημένιο) και ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε την δική του ιστορία με το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο.

Κ. Κρίκοι

Όσα χρόνια και εάν περάσουν η αναφορά της λέξης "κρίκοι" στην Ελλάδα θα φέρνει πάντα στο μυαλό τον Λευτέρη. Δεν τον έχουν ονομάσει τυχαία "Άρχονα των Κρίκων" αφού δεν είναι μόνο τα μετάλλια του αλλά και ο τρόπος που αγωνίζεται.

ταμπα

Λ. Λευτέρης Πετρούνιας

Το 2015 η παγκόσμια ομοσπονδία γυμναστικής έδωσε το όνομα του σε μια άσκηση στους κρίκους. Ήταν μια άσκηση του δυσκολία που η καταληκτική θέση της είναι στον ανάποδο σταυρό.

Μ. Μπαμπάς

Τον Σεπτέμβριο 2015 θα φύγει από την ζωή ο Παναγιώτης Πετρούνιας. Ο πατέρας του Λευτέρη Πετρούνια. Έφυγε από τη ζωή Κυριακή βράδυ και ο Λευτέρης την Δευτέρα είχε διπλή προπόνηση.

ταμπα

Εκείνος του αφιέρωσε το πρώτο του χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκόβης και κάθε μετάλλιο που κατακτούσε στη συνέχεια ήταν για τον μπαμπά. Δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό ήταν εκτελωνιστής στο επάγγελμα.

Ν. Νέα Σμύρνη

Η αγαπημένη του πόλη. Η πλατεία πάντα του ξυπνά αναμνήσεις μιας άλλης ανέμελης εποχής. Η έδρα του Πανιωνίου στον οποίο έβγαλε το πρώτο του δελτίο το 1999 πριν κλείσει τα 9 χρόνια του.

Τη Νέα Σμύρνη την θεωρεί μεγάλο χωριό.

τττ

Ξ. Ξυράφι

Πανέξυπνος. Όποιος μιλήσει μαζί του θα καταλάβει ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και ένας άνθρωπος με κοφτερό μυαλό.

Του αρέσει να διαβάζει και να παρατηρεί τα πράγματα γύρω του.

Ο. Ολυμπιακοί Αγώνες

Έχει συνδέσει το όνομα του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Το 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας κατέκτησε με άνεση το χρυσό μετάλλιο ενώ πέντε χρόνια αργότερα στο Τόκιο κρέμασε στο στήθος του το χάλκινο. Είχε πάντα πρότυπο τον Δημοσθένη Ταμπάκο.

δδ

Το 2021 στο Τόκιο είχε την τιμή να είναι σημαιοφόρος της Ελλάδος στην τελετή έναρξης μαζί με την Άννα Κορακάκη.

Π. Πρόεδρος

Μπορεί στο σχολείο πιο μικρός κάποιοι να του έκαναν bullying λόγω του ύψους του αλλά εκείνος δεν ... μασούσε. Ήταν ένα ζωντανό παιδί και κέρδιζε τους πάντες με το μυαλό και την συμπεριφορά του.

Είχε ψηφιστεί και πρόεδρος στο δεκαπενταμελές στο σχολείο και ήταν δημοφιλής στα κορίτσια.

τττ

Ρ. Ράφτης

Για τον πρώτο του προπονητή έχει δηλώσει πως δεν τον πίστευε και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τα παράτησε για ένα μεγάλο διάστημα.

Πολλοί είπαν ότι τελείωσε ο Πετρούνιας αλλά ο Δημήτρης Ράφτης πίστεψε σ' εκείνον και την τελευταία δεκαετία έχουν σαρώσει τα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Σ. Σοφία

Η γυναίκα της ζωής του. Εντάξει μπορεί να παντρεύτηκε, να έχει δυο υπέροχες κόρες, αλλά η γυναίκα της ζωής του θα είναι πάντα η μητέρα του η Σοφία.

Πάντα δίπλα του στα εύκολα και στα δύσκολα και ειδικά μετά από τον θάνατο του πατέρα του.

εεε

Τ. Ταχύτητα

Έχει κάποιες αδυναμίες ο Λευτέρης. Του αρέσει το καλό φαγητό και ιδιαίτερα οι πατάτες με αυγά αλλά η μεγάλη του αδυναμία είναι τα γρήγορα και ασφαλή αυτοκίνητα.

Του αρέσει πολύ η ταχύτητα και τα μεγάλα ταξίδια.

Υ. Υπεραθλητής

Έχει δουλέψει τρομερά στη ζωή του για να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο ο Λευτέρης.

Το χρυσό μετάλλιο μ' έναν ώμο στο Παγκόσμιο της Ντόχα δείνχει την απίστευτη δύναμη του αλλά και την κλάση του ως αθλητή.

55

Φ. Φώτα

Το Παρίσι είναι η "Πόλη του Φωτός". Ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε πριν και μετά από τον αγώνα του στο Τόκιο ότι θα συνεχίσει και στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Θέλει να φύγει στην κορυφή του βάθρου με τα φώτα στραμμένα πάνω του.

Χ. Χειρουργείο

Από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του.

Το 2018 θα κατακτήσει μ' έναν ώμο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα και λίγες ημέρες αργότερα θα ταξιδέψει στο Ανσί της Γαλλίας για να υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο.

ποο

Ψ. Ψαγμένος

Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, ακούει διάφορα είδη μουσικής αν και τα τελευταία χρόνια ακούει το κλάμα των παιδιών του αλλά και παιδικά τραγούδια.

Ένα από τα βιβλία που τον έχουν σημαδέψει είναι το «Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή».

Ο ήρωας ρωτάει κάποια στιγμή «τι ώρα είναι;» και απαντάει «η ώρα είναι τώρα. Ώρα μηδέν». Αυτή η φράση του αρέσει ιδιαίτερα.

Ω.Ώρα

Από το 2010 και έπειτα ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πάντα στην ώρα του και στις μεγάλες διοργανώσεις ανεβαίνει στο βάθρο.

Η ώρα για να αποχωρήσει δεν έχει φτάσει αφού είναι μόλις 30 και κάτι μήνες αλλά στο μυαλό του έχει αρχίσει να στριφογυρίζει η ώρα ενός ακόμη Ολυμπιακού μεταλλίου.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα