Πετρούνιας στο Gazzetta: «Στον τελικό θα δείτε κάτι ακόμα καλύτερο»! (vid)

Πετρούνιας στο Gazzetta: «Στον τελικό θα δείτε κάτι ακόμα καλύτερο»! (vid)

bet365

Το Gazzetta βρήκε τον Λευτέρη Πετρούνια λίγες ώρες μετά τη θριαμβευτική πρόκριση και μίλησε μαζί του για τον τελικό, για την οικογένεια του και την ΕΡΤ. Βλέποντας το μάτι του να γυαλίζει, κατάλαβε που θα καταλήξει το χρυσό μετάλλιο την Δευτέρα 2 Αυγούστου!

Νιώθει σίγουρος για τον εαυτό και το απέδειξε πανηγυρικά στον προκριματικό των κρίκων, όπου με ευκολία έφτασε τους 15.333 βαθμούς. Πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας σκέφτεται μόνο το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων. Για να γράψει νέα ιστορία στο άθλημα.


Μιλώντας στο Gazzetta έδειξε σίγουρος για τον τελικό. «Στον τελικό θα βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό. Στον τελικό θα είναι ακόμα πιο καλό αυτό που θα δείτε. Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση», είπε ο χρυσός Ολυμπιονίκης και σχολίασε τους αντιπάλους του: «Είδα ότι ο Τούρκος έκανε 14.933 και πλησίασε το 15.000 άρα είναι καλός, παρότι δεν περίμενα αυτό τον βαθμό και μιλάω για την αξία του βάσει του σημερινού αποτελέσματος. Ο Κινέζος είναι πολύ καλός, είναι άξιος αντίπαλος. Εχει μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας από εμένα, μπορεί να τον κάνει ακόμα μεγαλύτερο αλλά δεν ξέρω τι θα κάνει στον τελικό. Σίγουρα ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι θα κερδίσει ο πιο ψύχραιμος. Ο πιο ψύχραιμος είμαι εγώ μεταξύ εμένα και του Κινέζου, για αυτό και το πιστεύω».


Mπορεί να μιλά για τον Τούρκο και τον Κινέζο, αλλά όπως φαίνεται ξεκάθαρα, δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνουν, παρά μόνο πως θα παρουσιαστεί ο ίδιος. Κι όπως λέει χωρίς υπεκφυγές: «Είμαι ξανά ο Λευτέρης. Οποτε παίρνω πάνω από 15.000 βαθμούς είμαι ο Λευτέρης. Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το 15.000 ως επίδοση. Όταν εγώ έλειπα λόγω τραυματισμού, στη Στουτγκάρδη το 2019 ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έφτασε μέχρι εκεί. Οτιδήποτε πάνω από 15.000 σημαίνει ότι έχεις πραγματοποιήσει μία πολύ καλή εκτέλεση. Από τη στιγμή λοιπόν που έχω σπάει το φράγμα και φέρνω 15.200, 15.300 ή και πιο πάνω, είμαι καλύτερος από τον παλιό Λευτέρη».

πετρουνιας
Η συζήτηση πήγε και στο γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του από την ΕΡΤ… «Όπως είχα πει και νωρίτερα, κάποιοι ξύπνησαν νωρίς για με δουν στην τηλεόραση και δεν συνέβη. Καλώς ή κακώς τις προσπάθειες μας τις βλέπουν σπάνια, καθώς δεν είμαστε ούτε ποδοσφαιριστές ούτε μπασκετμπολίστες, να μας βλέπουν κάθε εβδομάδα. Θα άξιζε να είχε αγοραστεί αυτό το feed και να έδειχναν κρίκους συνέχεια, και το γεγονός ότι δεν συνέβη με στενοχωρεί ιδιαίτερα».


Aυτό που τον ενοχλεί περισσότερο απ’ όλα, είναι ότι η δίχρονη κόρη του, η Σοφία δεν θα θυμάται αυτό τον αγώνα, επειδή δεν τον είδε: «Είναι στιγμές που γράφονται στο πίσω μέρος κεφαλιού και δεν κατάφερε να γραφτεί αυτή η στιγμή. Μίλησα με την Σοφία και τη Βασιλική, είδα και τη Λένια, ήταν χαρούμενες, αν και η Βασιλική ήταν και ολίγον εκνευρισμένη για ευνόητους λόγους. Όλα καλά πάντως…».


Αυτό που τον ενδιαφέρει τώρα, είναι να επικεντρωθεί στον τελικό και έχει 9 ολόκληρες ημέρες να το κάνει, κάτι που τον ωφελεί όπως τονίζει: «Οσο περισσότερο χρόνο έχει ένας αθλητής σαν και μένα, από πλευράς ηλικίας και εμπειρίας, είναι για καλό. Ξέρω να διαχειριστώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα μηδενίσω, θα το ξανακάνω μακρινό και θα αρχίσω να το χτίζω και πάλι μέρα με την ημέρα. Ξέρω να το κάνω καλά αυτό και θα το κάνω».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα