Στα χνάρια του Πύρρου και του Κάχι ο Λευτέρης Πετρούνιας

Αντώνης Πατσούρας
Στα χνάρια του Πύρρου και του Κάχι ο Λευτέρης Πετρούνιας

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στους κρίκους και στο Τόκιο και εάν τα καταφέρει θα είναι ο 3ος Έλληνας με back to back χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν είναι και πολλά τα χρυσά μετάλλια της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το 1896 έως το 2016 η χώρα μας έχει κατακτήσει 33 χρυσά μετάλλια αλλά μόνο δυο αθλητές έχουν καταφέρει να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για περισσότερες από μια φορές!

Αυτοί είναι φυσικά δυο αρσιβαρίστες.

πυρος

Ο Πύρρος Δήμας που έχει 3 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο και είναι ο Έλληνας με τα περισσότερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και ο Κάχι Καχιασβίλι που έχει 2 σερί χρυσά με την Ελλάδα και είχε προηγηθεί και ένα με την ΕΣΣΔ.

Το σερί του Πύρρου

Ο Πύρρος Δήμας ξεκίνησε με χρυσό (82,5κ) το 1992 στη Βαρκελώνη σε μια διοργάνωση όπου η Ελλάδα είχε όλα και όλα 2 μετάλλια και τα 2 χρυσά. Το άλλο ήταν της Βούλας Πατουλίδου.

πυρος 2

Το 1996 στην Ατλάντα ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 83κ και το ίδιο συνέβη και το 2000 στο Σίδνεϊ στα 85κ.

Ο Δήμας έκλεισε την καριέρα του στην Αθήνα το 2004 με το 4ο μετάλλιο στα 85κ του που ήταν χάλκινο.

Ο "άχαστος" Κάχι

Ο Κάχι Καχιασβίλι το 1992 στη Βαρκελώνη θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο (90κ) με την ΕΣΣΔ.

καχι

Εν συνεχεία θα έρθει στην Ελλάδα και με τα χρώματα της θα κερδίσει άλλα 2 χρυσά.

Το 1996 στην Ατλάντα (99κ) και το 2000 στο Σίδνεϊ (94κ).

Φαβορί ο Λευτέρης

Οι ειδικοί της γυμναστικής χρίζουν ως φαβορί για το χρυσό στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Λευτέρη Πετρούνια.

Πετρουνιας

Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του 2016 θα παλέψει στο Τόκιο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και εάν τα καταφέρει θα είναι ο 3ος Έλληνας με back to back χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα