Baja Greece 2024: Εντυπωσιακή η εξέλιξη του διεθνούς αγώνα στο όρος Βίτσι

Baja Greece 2024: Εντυπωσιακή η εξέλιξη του διεθνούς αγώνα στο όρος Βίτσι
Το Baja Greece 2024 συνεχίζεται με ανατροπές, ενώ στην πρώτη θέση του εθνικού αγώνα ανέβηκε η ομάδα των Ταξιάρχη Αδαμόπουλου και Θεόδωρου Αργυρόπουλου.

Μια μέρα γεμάτη γκάζια, ανατροπές, εκπλήξεις και μεγάλο αντίπαλο τις απαιτητικές συνθήκες ήταν η Παρασκευή 24 Μαΐου, που εξελίχθηκε στα βουνά του Βιτσίου με την Ειδική Διαδρομή «Μεσοποταμία» μήκους 151,31 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες στο BAJA GREECE 2024 και τον εθνικό αγώνα έφτασαν κοντά στα δύο χιλιάδες
μέτρα υψόμετρο στο stage που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το πρωί και επανέλαβαν το μεσημέρι ώστε να προκύψει ο συνολικός χρόνος τους, βάση του οποίου αναδείχθηκε ο νικητής της ημέρας.


Λίγο μετά τις 10 το πρωί οι αγωνιζόμενοι επέστρεψαν στο service park για ένα… γερό πλύσιμο και επισκευές των αγωνιστικών αυτοκινήτων και επανέλαβαν τις διαδρομές λίγο μετά τις δυο το μεσημέρι, διανύοντας συνολικά, περίπου 300 χιλιόμετρα. Το τέλος της μέρας βρήκε νικητές τους Ισπανούς Eduardo Pons και Jaume Betriu με TAURUS T3 MAX και συνολικό χρόνο των δύο πρώτων ημερών του BAJA Greece 2024, 4 ώρες, 29 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Γάλλοι Lionel και Lucie Baud (G RALLY TEAM OT3), και συνολική διαφορά 2 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Akira Miura και Jean Michel Polato με TOYOTA HILUX OVERDRIVE και χρόνο 4 ώρες και 42 λεπτά.

Baja Greece 2024


Τέταρτος αναδείχθηκε ο Τσέχος Miroslav Zaplatel με συνοδηγό τον Σλοβάκο Marek Sykora (FORD F-150 EVO) και χρόνο 04:42:09.8, ενώ η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τους Ούγγρους Csaba Miklos και τον Albert Horn που αγωνίστηκαν με TAURUS T3 MAX και χρειάστηκαν 4 ώρες, 48 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα. Στην κατηγορία T1+, στην κορυφή βρίσκεται η ομάδα του Ιάπωνα Akira Miura και ακολουθεί αυτή του Marek Sykora. Πρωτοπόρος στην κατηγορία SSV είναι ο Αργεντίνος Fernando Alvarez με τον Γάλλο συνοδηγό του Xavier Pansieri και ακολουθούν οι Ισπανοί Alex Toril και Pedro Lopez.

Στην κορυφή του Εθνικού αγώνα σκαρφάλωσε η ελληνική ομάδα του Ταξιάρχη Αδαμόπουλου και του Θεόδωρου Αργυρόπουλου (CAN-AM MAVERICK) και χρόνο 5 ώρες, 22 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και ακολουθούν οι Βούλγαροι Vladislav Velkov και Nikolay Nikolaev με CAN-AM MAVERICK και χρόνο 05:30:15.

Αύριο Σάββατο, η δράση μεταφέρεται στο χωριό Μαυρόκαμπος, όπου στις οκτώ το πρωί ξεκινά η ομώνυμη ειδική διαδρομή μήκους 114,47 χιλιομέτρων, stage που θα επαναλάβουν οι αγωνιζόμενοι το μεσημέρι με τερματισμό κοντά στον Κρανιώνα. Στόχος η νίκη, μια νίκη που μαζί με τα αποτελέσματα της υπερειδικής διαδρομής της πρώτης μέρας και το stage «Μεσοποταμία», θα κρίνουν και τον μεγάλο νικητή του δεύτερου γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA Greece 2024. Η μέρα ολοκληρώνεται αύριο στις 21:15 όπου θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των επάθλων τόσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όσο και τον Εθνικό Αγώνα, αλλά και τις ειδικές κατηγορίες.

Baja Greece 2024
Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα


To Σάββατο 25 Μαΐου θα ξεκινήσει με την ειδική διαδρομή «Μαυρόκαμπος» μήκους 118 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις 07:50. Η διαδρομή θα επαναληφθεί στις 13:50 με τερματισμό στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν οι απονομές επάθλων στους νικητές στις 20:30. Πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση ροτ www.bajagreece.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!