Kia EV3: Έρχεται το ηλεκτρικό B-SUV με την εντυπωσιακή αυτονομία των 600 χιλιομέτρων

Kia EV3: Έρχεται το ηλεκτρικό B-SUV με την εντυπωσιακή αυτονομία των 600 χιλιομέτρων

Kia EV3: Έρχεται το ηλεκτρικό B-SUV με την εντυπωσιακή αυτονομία των 600 χιλιομέτρων
Το νέο Kia EV3 ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία της μάρκας στην ηλεκτροκίνηση, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά χαρακτηριστικά άνεσης και αποδοτικότητας στην κατηγορία των ηλεκτρικών B SUV.

Η κορεατική μάρκα αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του Kia EV3, του ολοκαίνουργιου compact ηλεκτρικού SUV. Με το συνδυασμό τολμηρού σχεδιασμού, καινοτόμου τεχνολογίας και πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, το EV3 θέτει νέα πρότυπα που δεν έχουν υπάρξει ποτέ πριν στην κατηγορία των compact EV SUV.

Το EV3 έχει μήκος 4,30, πλάτος 1,85, ύψος 1,56 και μεταξόνιο 2,68 μέτρα. Τοποθετείται δηλαδή στο άνω άκρο της κατηγορίας των αμιγώς ηλεκτρικών B SUV.

Ισχυρή προσωπικότητα

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Kia Opposites United, η οποία αξιοποιεί την ένταση που δημιουργούν οι διαφορετικές αξίες της φύσης για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο, ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωση της δυναμικής και εντυπωσιακής σχεδίασης του Kia EV3. Η επιρροή της φιλοσοφίας σχεδίασης απογειώνει την προσωπικότητα του αυτοκινήτου, συνδυάζοντας άψογα τη δυναμική αισθητική με τη μελετημένη λειτουργικότητα.

Kia EV3

Άνετο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του EV3 προσφέρει μια ευρύχωρη καμπίνα που φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα. Παράλληλα η Kia δημιούργησε ένα ιδιαίτερα λειτουργικό εσωτερικό που αποπνέει μια ελκυστική ατμόσφαιρα προσωπικού χώρου, σχεδιασμένη για να την απολαμβάνουν οι επιβάτες τόσο σε κάθε ταξίδι όσο και όταν το αυτοκίνητο φορτίζει.

Kia EV3

Η κομψή κεντρική κονσόλα ενσωματώνει ένα συρόμενο τραπεζάκι και έναν αποθηκευτικό χώρο. Στον κάτω χώρο μπορούν να τοποθετηθούν αναψυκτικά, ποτά, σνακ, ακόμα και μικρά σακίδια, ενώ τα προσωπικά ηλεκτρονικά αντικείμενα – όπως φορητοί υπολογιστές και tablet - μπορούν να τοποθετηθούν, όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, στο τραπεζάκι.

Kia EV3

Μαζί με το ρυθμιζόμενο φωτισμό περιβάλλοντος και τα εξαιρετικά άνετα καθίσματα, τα οποία ενσωματώνουν μια διαμόρφωση χαλάρωσης, το συρόμενο τραπέζι επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν μέγιστη χαλάρωση όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο. Με ένα χώρο αποσκευών 25 λίτρων μπροστά και ένα πορτμπαγκάζ 460 λίτρων πίσω, το EV3 προσφέρει το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών στην κατηγορία του. Η ρυθμιζόμενη σε δύο επίπεδα βάση εξασφαλίζει ευελιξία ύψους 140 χιλιοστών για το χώρο αποσκευών καθιστώντας τον ιδανικό για δραστηριότητες όπως οι οικογενειακές εκδρομές για κάμπινγκ.

Kia EV3

Μια ευρεία οθόνη σχεδόν 30 ιντσών - η οποία αποτελείται από έναν πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μια οθόνη για το σύστημα κλιματισμού 5,0 ιντσών και μια άλλη οθόνη AVN 12,3 ιντσών - ενσωματώνει απρόσκοπτη λειτουργία αφής των λειτουργιών ελέγχου του κλιματισμού και παρέχει σαφή γραφικά και διαισθητικές πληροφορίες στον οδηγό. Η οθόνη επεκτείνεται επίσης προς το κέντρο του ταμπλό, παρέχοντας στον συνοδηγό πρόσβαση στις λειτουργίες ψυχαγωγίας και πλοήγησης.

Kia EV3

Πολλές από τις λειτουργίες του EV3, όπως αυτή της οδήγησης, το cruise control, η ψυχαγωγία και η πλοήγηση, έχουν πρόσβαση και έλεγχο με ένα απλό άγγιγμα των κουμπιών του τιμονιού. Μια σειρά διακοπτών κάτω από την κεντρική οθόνη εξασφαλίζει το διαισθητικό χειρισμό διαφόρων λειτουργιών όπως το σύστημα πλοήγησης, τα μέσα ενημέρωσης και τη διαμόρφωση του συστήματος του οχήματος.

Το EV3 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο που διαθέτει την τεχνολογία AI Assistant της Kia, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η τεχνολογία αυτή παρέχει στους οδηγούς νέους και καινοτόμους τρόπους αλληλεπίδρασης και ελέγχου των λειτουργιών του αυτοκινήτου τους, άμεσα και διαισθητικά.

Kia EV3

Με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, ο φωνητικός βοηθός της Kia είναι πλέον ακόμη πιο ολοκληρωμένος. Έτσι η τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται πολύπλοκες φράσεις μέσω της κατανόησης της φυσικής γλώσσας, επιτρέποντάς της να συνομιλεί φυσικά με τους χρήστες. Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να υποστηρίξει τον προγραμματισμό ταξιδιών και πολλές ακόμα λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ισχυρό και αποδοτικό σύστημα κίνησης

Το νέο Kia EV3 διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς που βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία μπαταριών 4ης γενιάς της Kia. Η έκδοση EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Kia EV3

Και οι δύο διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 204 ίππων και μέγιστη ροπή 283 Nm, ο οποίος εξασφαλίζει μία επιτάχυνση για το 0-100 km/h σε μόλις 7,4 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του EV3 είναι 170 χλμ./ώρα. Όπως και με το μεγαλύτερο SUV EV9, οι μηχανικοί της Kia έδωσαν προσοχή στο παραμικρό για την βελτιστοποίηση της απόδοσης του EV3. Διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο 3D κάλυμμα από κάτω για να διασφαλιστεί ένας εντυπωσιακά χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) 0,269. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία της Μονάδας Διαχείρισης Μπαταρίας (BMU) και της Μονάδας Παρακολούθησης Στοιχείων (CMU) διασφαλίζει ότι οι μπαταρίες υψηλής τάσης 58,3 kWh και 81,4 kWh χρησιμοποιούν την ενέργεια όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά.

Kia EV3

Η έκδοση EV3 Long Range προσφέρει μια εκτιμώμενη αυτονομία έως και 600 χιλιόμετρα (WLTP). Σε όσους κάνουν το πρώτο τους βήμα στην ηλεκτροκίνηση αυτή η εντυπωσιακή τιμή δίνει μία μεγάλη σιγουριά για τα μακρινά ταξίδια. Όταν η μπαταρία του EV3 χρειαστεί επαναφόρτιση, οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώσουν στο άνετο σαλόνι, καθώς το προηγμένο σύστημα διαχείρισης φόρτισης του EV3 επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας για το 10-80% σε περίπου 31 λεπτά.

Ασφάλεια για όλους

Το σύνολο των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης ADAS (Advanced Driving Assistance Systems) του EV3 περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου ροπής eDTVC (Electric Dynamic Torque Vectoring Control) για να διασφαλίζεται η μεταφορά ισχύος στο δρόμο ομαλά και σταθερά. Τα συστήματα Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist, και Reverse Parking Collision-Avoidance Assist προσφέρουν έξυπνη υποβοήθηση στους οδηγούς σε κάθε τους ταξίδι, ανεξάρτητα από το αν είναι σύντομο ή μεγάλο.

Kia EV3

Το σύστημα Remote Smart Parking Assist της Kia επιτρέπει στους κατόχους να παρκάρουν απομακρυσμένα και με ασφάλεια το EV3 τους σε στενούς χώρους, χωρίς να βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου. Το Head-up Display (HUD) των 12 ιντσών προβάλλει πληροφορίες στο παρμπρίζ για να ελαχιστοποιήσει την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Kia EV3

Το EV3 είναι το πρώτο μοντέλο που επωφελείται από τη νέα τεχνολογία i-Pedal 3.0 της Kia, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το επίπεδο της ανάκτησης ενέργειας κατά την διάρκεια της πέδησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις του, και ταυτόχρονα επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ. Κάτι που μεγιστοποιεί την ενεργειακή απόδοση και μειώνει αισθητά την κούραση στις μεγάλες διαδρομές, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ταξιδέψει περισσότερο με μία μόνο φόρτιση και να κάνει το ταξίδι πιο ελκυστικό, ευχάριστο και άνετο.

Kia EV3

Το νέο Kia EV3 αναμένεται στη χώρα μας μετά το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Λίγο νωρίτερα, κατά το άνοιγμα των παραγγελιών του μοντέλου, θα ανακοινωθούν και οι τιμές του.

Photo Credit: Kia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!