F1 - Ιαπωνία: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix

F1 - Ιαπωνία: Πώς θα επηρεάσει ο καιρός το Grand Prix
Οδηγοί και ομάδες ετοιμάζονται για τον τέταρτο αγώνα της Formula 1 στο 2024 και αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες και με τα… παιχνίδια του καιρού.

Το Grand Prix Ιαπωνίας της Formula 1 είναι προ των πυλών. Ο τέταρτος αγώνας του 2024 πλησιάζει και η πολυαγαπημένη Σουζούκα αναμένεται να ωθήσει τους οδηγούς και τα μονοθέσια στα όριά τους. Ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που θα παίξει μεγάλο ρόλο και δεν είναι άλλος από τον καιρό.

Στην Ιαπωνία έχουμε δει αγώνες σε στεγνές συνθήκες ή υπό βροχή. Στο παρελθόν, λόγω άστατων καιρικών συνθηκών έχει αλλάξει ακόμη και το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου. Το 2004, το 2013 και το 2019 λόγω τυφώνων που έπληξαν την περιοχή γύρω από την πίστα, οι κατατακτήριες δοκιμές είχαν μεταφερθεί για την Κυριακή το πρωί.

Στο φετινό Grand Prix Ιαπωνίας ο καιρός αναμένεται να δημιουργήσει έντονους πονοκεφάλους στις ομάδες. Την Παρασκευή, την ημέρα που διεξάγονται δύο περίοδοι ελεύθερων δοκιμών, αναμένεται να επικρατεί συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η θερμοκρασία αέρα θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Η πιθανότητα βροχής και για τις δύο περιόδους είναι στο 40%.

Το Σάββατο, τα σύννεφα αναμένεται να παραμείνουν πάνω από την πίστα της Σουζούκα και δεν αποκλείεται να βρέξει τις πρωινές ώρες. Ωστόσο δύσκολα θα δούμε τους ουρανούς να «ανοίγουν» όσο τα μονοθέσια βρίσκονται στην πίστα, καθώς η πιθανότητα βροχής είναι στο 20%. Η θερμοκρασία αέρα δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, που είναι η ημέρα του αγώνα αναμένεται βροχή τις πρωινές ώρες στην πίστα. Αυτό θα επηρεάσει την πρόσφυση της ασφάλτου και οι οδηγοί θα έχουν διαφορετική αίσθηση σε σύγκριση με το Σάββατο. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι στο 40% και η θερμοκρασία αέρα αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!