F1 - Βολφ για «υπόθεση Χόρνερ»: «Είναι πρόβλημα για το σπορ»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Βολφ για «υπόθεση Χόρνερ»: «Είναι πρόβλημα για το σπορ»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG μίλησε για την «υπόθεση Χόρνερ», η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει με μόλις μία εβδομάδα να απομένει για την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.

Απομένουν λίγες ακόμη ημέρες ώστε να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική σεζόν της Formula 1 και ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την «υπόθεση Χόρνερ». Ο επικεφαλής της Red Bull Racing κατηγορείται για απρεπή συμπεριφορά σε υπάλληλο της αγωνιστικής ομάδας και η μητρική Red Bull έχει ξεκινήσει εξωτερική έρευνα.

Οι πιέσεις είναι πολλές ώστε να βγουν άμεσα αποφάσεις στην υπόθεση, με τη Formula 1 και την FIA να έχουν πάρει θέση τις τελευταίες ημέρες. Όλα αυτά εν μέσω των χειμερινών δοκιμών που διεξάγονται στο Μπαχρέιν, με τον Χόρνερ να βρίσκεται μαζί με την ομάδα της Red Bull Racing στην πίστα του Σακχίρ.

Κρίστιαν Χόρνερ

Στο περιθώριο της πρώτης ημέρας δοκιμών, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, ρωτήθηκε για την «υπόθεση Χόρνερ»: «Έχουν γίνει πολλές εικασίες τις τελευταίες ημέρες για το τι έχει συμβεί και είμαστε όλοι ενήμεροι γι’ αυτό. Η Red Bull έχει ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για το συμβάν και το σημαντικό σε αυτό το στάδιο, για μια τέτοια αυστηρή διαδικασία είναι να γίνει με το σωστό τρόπο, με διαφάνεια. Πιστεύει ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε όλοι, ποια είναι τα αποτελέσματα και τι σημαίνει για τη F1, και πώς μπορούμε να μάθουμε από αυτό. Εμείς θέλουμε να μιλάμε για τα αγωνιστικά μας μονοθέσια. Θέλουμε να μιλάμε για το σπορ και όχι για τέτοια ζητήματα που είναι κάτι παραπάνω από πρόβλημα για μία ομάδα. Είναι ένα φαινόμενο, ένα πρόβλημα για όλη την F1».

Ακολουθήστε όλη τη δράση από τη δεύτερη ημέρα χειμερινών δοκιμών της Formula 1 στο LIVE του gMotion by Gazzetta πατώντας εδώ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpoool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!