F1 - Δεν έφυγε μόνο ο Στάινερ από τη Haas

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Δεν έφυγε μόνο ο Στάινερ από τη Haas
Παρελθόν για την αμερικανική ομάδα αποτελεί κι άλλος ένας πολύπειρος τεχνικός, ο Σιμόνε Ρέστα.

Η πόρτα στη Haas άνοιξε για τα καλά, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες. Προφανώς όλοι εστιάζουν στη… σεισμική δόνηση που προκάλεσε το διαζύγιο με τον Γκίνθερ Στάινερ, τον επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας που ήταν ο άνθρωπος που την έστησε από το μηδέν. Όμως δεν είναι ο μοναδικός που αποτελεί παρελθόν.

Ο Σιμόνε Ρέστα όταν ήταν στη Ferrari

Η Haas θα στερηθεί των υπηρεσιών και του μέχρι πρότινος Τεχνικού Διευθυντή, Σιμόνε Ρέστα. Ο Ιταλός φέρεται να μην εναρμονιζόταν με το πλάνο εξέλιξης που ήθελε να εφαρμόσει ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας, Τζιν Χάας.

Όλα αυτά, μετά από μία πολύ δύσκολη σεζόν, στην οποία η Haas έμεινε τελευταία στη βαθμολογία κατασκευαστών, με μόλις 12 πόντους στο ενεργητικό της. Και μία σεζόν στην οποία φάνηκε πως δεν μπορούσε να βρει τη σωστή κατεύθυνση ενόψει 2024, με το πακέτο αναβάθμισης που είχε εισαχθεί στο Grand Prix του Τέξας, να μην αλλάζει τα δεδομένα: την ταχύτητα στον ένα γύρο αλλά τη σταθερή πτώση σε απόδοση στους αγώνες.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν στο COTA

Δεν έχει γνωστοποιηθεί που θα είναι το 2024 ο Ρέστα, όμως σύμφωνα με την ιταλική βερσιόν του έγκυρου motorsport.com, είτε θα επιστρέψει στη Scuderia Ferrari από την οποία ουσιαστικά είχε πάει… δανεικός στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ομάδων, είτε θα πάει στη Stake F1 Team η οποία θα συνεχίσει τη διετία 2024-2025 να χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της ιταλικής εταιρείας.

O 53χρονος Ρέστα γεννήθηκε στην Ίμολα και σπούδασε μηχανολογία και στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια. Ξεκίνησε να δουλεύει στη Formula 1 το 1998, με την ομάδα της Minardi. Το 2001 μεταπήδησε στη Scuderia Ferrari, φτάνοντας το 2014 στη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού. Το 2018 έφυγε για την Alfa Romeo F1 όπου ανέλαβε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή αλλά ενάμιση χρόνο μετά επέστρεψε στο Μαρανέλο. Το 2021 ντύθηκε στα χρώματα της Haas, στην οποία πέρασε τρεις σεζόν.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!