F1 - Ράσελ: «Σημαίνει πολλά η 2η θέση, απόψε θα πιούμε»

F1 - Ράσελ: «Σημαίνει πολλά η 2η θέση, απόψε θα πιούμε»
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes ήταν πολύ χαρούμενος που έκλεισε τη σεζόν της Formula 1 με βάθρο και τη δεύτερη θέση της ομάδας του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

«Αποστολή εξετελέσθη» για τη Mercedes-AMG στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι. Η γερμανική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από τη Scuderia Ferrari.

O Τζορτζ Ράσελ τερμάτισε στην 3η θέση και πήρε το δεύτερο φετινό του βάθρο, σε μία σεζόν που έχει χαρακτηρίσει ως τη χειρότερη της καριέρας του. Μετά το τέλος των 58 γύρων στη Γιας Μαρίνα, ο 25χρονος μίλησε για το πώς έζησε το Grand Prix.

«Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς η δεύτερη θέση. Για όλο τον κόσμο πίσω στα εργοστάσια στο Μπράκλεϊ και στο Μπρίξουορθ. Δούλεψαν όλοι πολύ σκληρά σε μία πολύ απαιτητική σεζόν. Τους απογοήτευσα μερικές φορές φέτος, αλλά χαίρομαι που πέρασα σήμερα τη γραμμή του τερματισμού και ήμουν 3ος. Ήμασταν πολύ κοντά με τον Πέρεζ. Τώρα μπορώ να χαλαρώσω», ανέφερε.

Όσο για το τελευταίο μέρος του αγώνα στο οποίο έπρεπε να πιέσει για να κατακτήσει το βάθρο απέναντι στον Σέρχιο Πέρεζ, ο Βρετανός ανέφερε: «Όταν βγήκα από τα pits με το δεύτερο σετ σκληρής γόμας έπρεπε να κάνω διαχείριση ελαστικών. Μετά ο Τσέκο ήρθε από το πουθενά, είχε φοβερό ρυθμό. Τα ελαστικά μου έχαναν συνεχώς απόδοση αλλά είμαι φοβερά χαρούμενος που εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές. Απόψε όλοι θα πιούμε μερικά ποτά και θα γιορτάσουμε».

Φωτογραφίες: Mercedesamgf1/Twitter-X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!