Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ – Με πρεμιέρες και θηρία η Ford

Πάνος Σεϊτανίδης
Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ – Με πρεμιέρες και θηρία η Ford
H αμερικανική μάρκα θα φέρει εντυπωσιακά δημιουργήματά της στη γιορτή της αυτοκίνησης.

To φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ πλησιάζει και εκεί, η Ford θα παρατάξει τις πιο καυτές, νέες εκδόσεις για χρήση σε δημόσιο δρόμο αλλά και τις αγωνιστικές παραλλαγές της εμβληματικής οικογένειας Mustang.

Η νέα, αγωνιστική Mustang GT3, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά πριν από τον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών Λε Μαν τον περασμένο μήνα, αλλά και η νέα Mustang Dark Horse, ο νόμιμος για χρήση σε δημόσιους δρόμους και έτοιμος να κατακτήσει τις πίστες προπομπός μιας νέας οικογένειας αγωνιστικών αυτοκινήτων που περιλαμβάνει τις Mustang GT3 και Mustang GT4, θα κάνουν το δυναμικό τους ντεμπούτο, με τους V8 κινητήρες να ξεσηκώνουν με τον βρυχηθμό τους το κοινό στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία από τις 13 έως και τις 16 Ιουλίου.

Η παγκοσμίου φήμης Ανάβαση του Γκούντγουντ συνθέτει το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες ενός αυτοκινήτου που είναι συνώνυμο με την ελευθερία και τις επιδόσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ford θα δώσει επίσης μία πρώτη γεύση από ένα συναρπαστικό νέο μέλος της οικογένειας Mustang, στις 14 Ιουλίου - όχι μόνο αποκαλύπτοντας την εμφάνισή του, αλλά και επιδεικνύοντας τις οδηγικές δυνατότητές του. Αυτή η αποκάλυψη θα λάβει χώρα στις 14 Ιουλίου, στο First Glance Paddock της εκδήλωσης, στις 14:00 ώρα Ελλάδος.

Ford Explorer

Η Ford έχει προγραμματίσει επίσης το δυναμικό ντεμπούτο ενός ακόμα αμερικανικού icon. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, μεσαίου μεγέθους crossover Ford Explorer θα κάνει στο Γκούντγουντ την πρώτη δυναμική του εμφάνιση.

Η αμερικανική μάρκα γιορτάζει επίσης τα 50 χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, με το αυτοκίνητο που συνέβαλε καθοριστικά ώστε η Ford να περάσει με επιτυχία στη νέα, υβριδική εποχή του σπορ, το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, να επιστρέφει εκεί όπου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2021.

To Ford Puma Rally1

Παράλληλα, η θα φιλοξενήσει στο εκθεσιακό της περίπτερο ένα αποκλειστικά γυναικείο πάνελ, αποτελούμενο από εμπνευσμένες προσωπικότητες από το χώρο της βιομηχανίας, οι οποίες θα συζητήσουν θέματα όπως τον τρόπο με τον οποίο τα ηλεκτρικά οχήματα δημιουργούν νέες εμπειρίες αλλά και σημαντικές ευκαιρίες αγοράς και ιδιοκτησίας για τις γυναίκες. Οι επισκέπτες του περιπτέρου μπορούν επίσης να λάβουν μέρος σε μια σειρά δοκιμασιών για την παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό δάπεδο συλλογής κινητικής ενέργειας και να συμμετάσχουν σε έναν συναρπαστικό ποδηλατικό διαγωνισμό που αντλεί έμπνευση από τις πρωτοβουλίες Share the Road και Park the Car.

Τη συναρπαστική γκάμα της Ford θα οδηγήσουν στα όρια οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Όιτ Τάνακ και Αντριέν Φουρμό, οι οποίοι, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας Μάλκολμ Ουίλσον, συνθέτουν την M-Sport Ford World Rally Team που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο οδηγός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, Χάρι Τίκνελ, καθώς και ο Βρετανός επτά φορές πρωταθλητής Πολ Σουίφτ, θα αναλάβουν επίσης καθήκοντα πίσω από το τιμόνι.

O Αντριέν Φουρμό στην Πορτογαλία

Το πρόγραμμα

Όχημα/Στατική τοποθεσία/Οδηγός ανάβασης/Ημερομηνία
Ford Mustang GT3/Ballroom Paddock/Χάρι Τίκνελ/14-15-16/7
Ford Mustang Dark Horse/First Glance Paddock/Πολ Σουίφτ/13-14-15-16/7
Ford Explorer/First Glance Paddock/13-14-15-16/7
M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1/Cathedral Paddock/Φορμό, Ουίλσον, Τάνακ/13-14-15-16/7
Νέο μέλος της οικογένειας/Mustang First Glance Paddock/Φορμό, Τίκνελ, Τάνακ/14-15-16/7

Αναλυτικά το πρόγραμμα με τις ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων, μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!