24 Ώρες Λε Μαν: Αυτή είναι η νέα αγωνιστική Ford Mustang GT3

24 Ώρες Λε Μαν: Αυτή είναι η νέα αγωνιστική Ford Mustang GT3
H Ford έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της αγωνιστικού, που θα κάνει ντεμπούτο σε κορυφαία πρωταθλήματα ολόκληρου του πλανήτη.

Στο πλαίσιο των 24 Ωρών Λε Μαν, η Ford πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη αποκάλυψη της νέας αγωνιστικής Mustang. To διάσημο μοντέλο έχει κατασκευαστεί με βάση τους κανονισμούς της GT3 και θα σημάνει την επιστροφή της αμερικανικής φίρμας στο παγκόσμιο προσκήνιο των αγώνων αντοχής.

Η ανάπτυξη του αγωνιστικού αυτοκινήτου έγινε σε συνεργασία με τη Multimatic και θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024. Οι Αμερικανοί θα συμμετάσχουν με εργοστασιακή συμμετοχή στο πρωτάθλημα αντοχής της IMSA στην κατηγορία GTD Pro. H ιδιωτική ομάδα, Proton Competition, θα αναλάβει το αγωνιστικό πρόγραμμα του WEC. Επιπλέον, αναμένεται να συμμετάσχει στις 24 Ώρες Λε Μαν στην κατηγορία LMGT3 το 2024.

Ford Mustang GT3

Ο CEO της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, δήλωσε για τη νέα Mustang GT3: «Η Ford και το Λε Μαν είναι ιστορικά συνδεδεμένες. Και τώρα επιστρέφουμε στον πιο δραματικό, πιο συναρπαστικό και πιο σημαντικό αγώνα στον κόσμο. Δεν είναι πλέον η Ford εναντίον της Ferrari. Είναι η Ford εναντίον όλων. Η επιστροφή στο Λε Μαν σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας παγκόσμιας επέλασης στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με την Mustang, όπως ακριβώς κάνουμε με τα εκτός δρόμου Bronco και Raptor».

Ford Mustang GT3

O διευθυντής της Ford Performance, Μαρκ Ράσμπρουκ, μίλησε για το νέο ταξίδι των Αμερικανών στους αγώνες αντοχής: «Για ένα project όπως η Mustang GT3, απευθυνθήκαμε σε δύο από τους πιο έμπιστους συνεργάτες μας στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για να μπορέσουμε μαζί να κατασκευάσουμε αυτό το όχημα και να υλοποιήσουμε το όλο πρόγραμμα. Ξέρω ότι θα είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι όσο και οι οπαδοί της Ford όταν η Mustang θα αρχίσει να αγωνίζεται στα ανώτερα επίπεδα των αγώνων GT το 2024».

Ford Mustang GT3

Το ντεμπούτο της νέας Ford Mustang GT3 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα, τον Ιανουάριο του 2024.

Ford Mustang GT3

Ακούστε το podcast του gMotion by Gazzetta, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να κάνουν το preview για τις 24 Ώρες Λε Μαν.

Φωτογραφίες: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!