F1 - Ο Φερστάπεν και το… «old school» Μοντρεάλ

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Ο Φερστάπεν και το… «old school» Μοντρεάλ
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πάει στον Καναδά με στόχο να επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο.

Πριν από ένα χρόνο, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε μία σημαντική νίκη στο Grand Prix του Καναδά. Σε μία σεζόν που είχε ξεκινήσει ως συναρπαστικό ντέρμπι και μάλιστα με τη Scuderia Ferrari να βάζει τα… γκολ από τα αποδυτήρια, η νέα επιτυχία του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2021, του είχε επιτρέψει να συνεχίσει τη ρελάνς του και να ανοίξει τη διαφορά από τους Σέρχιο Πέρεζ και Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει την περυσινή νίκη στον Καναδά

Εκείνη ήταν η πρώτη του νίκη στο σιρκουί Ζιλ Βιλνέβ. Φέτος, ταξίδεψε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού ως φαβορί, αφού η Red Bull Racing παραμένει αήττητη μετά από πέντε αγώνες. Και μάλιστα, με τον Ολλανδό να απολαμβάνει εντυπωσιακό βαθμολογικό προβάδισμα.

«Φυσικά η περυσινή νίκη είναι ακόμα στο μυαλό μου και ελπίζω να κάνουμε κάτι παρόμοιο φέτος», είπε ο Φερστάπεν στην προεπισκόπηση της Red Bull Racing για τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

«Είναι πάντα ωραίο να επιστρέφουμε στο Μοντρεάλ, μία υπέροχη πόλη, έναν αγώνα με σπουδαίο κοινό. Η αγωνιστική διαδρομή είναι ξεχωριστή, γιατί έχει μερικά old school kerbs ενώ και το σκηνικό είναι αρκετά ωραίο. Χρειάζεται προσοχή στο στήσιμο του μονοθεσίου και την ισορροπία ανάμεσα στην τελική ταχύτητα για τις ευθείες αλλά και το ομαλό πέρασμα από τα kerbs. Απαιτείται συμβιβασμός».

Ο Φερστάπεν πήγε στον Καναδά έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες! Στα Grand Prix του Μαϊάμι, του Μονακό και της Βαρκελώνης. Μάλιστα, στην τελευταία πέτυχε το τρίτο Grand Slam της καριέρας του (pole, ταχύτερο γύρο, νίκη και πρωτοπορία σε όλο τον αγώνα).

Ο Μαξ Φερστάπεν στη Βαρκελώνη

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!