F1 - Οι προσδοκίες της Ferrari από την αναβαθμισμένη SF-23

F1 - Οι προσδοκίες της Ferrari από την αναβαθμισμένη SF-23
Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Scuderia, με το πακέτο αναβαθμίσεων της Ισπανίας να αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη Βαρκελώνη «γνωρίσαμε» την ανανεωμένη SF-23. H Scuderia Ferrari έφερε στην ισπανική πίστα το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων που είχε προγραμματίσει πριν το Grand Prix Μαϊάμι. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο κόκκινο γκαράζ από την Πέμπτη, όπως είχε συμβεί και με τη Mercedes την προηγούμενη εβδομάδα στο Μονακό.

Το Μαρανέλο άλλαξε σχεδιαστική φιλοσοφία και πραγματοποίησε πολύ μεγάλες αλλαγές στην SF-23. Οι πιο εμφανείς ήταν στα sidepods και στο δάπεδο, ενώ σε επόμενους αγώνες, θέλει να «κουμπώσει» και τη νέα εμπρός ανάρτηση που έχει στα σκαριά, αλλά επέλεξε να μην τη φέρει στη Βαρκελώνη.

F1 Ισπανία

Στο πλαίσιο του Grand Prix Ισπανίας, ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, ρωτήθηκε σχετικά με το νέο πακέτο αναβαθμίσεων της ιταλικής ομάδας: «Είναι μια ευκαιρία να ανοίξουμε νέες πόρτες στο μέλλον όσον αφορά την εξέλιξη. Είναι ενθαρρυντική η επιλογή που κάναμε και μένει να δούμε τι θα μας επιφέρει τις επόμενες εβδομάδες. Ήταν δύσκολη η επιλογή που κάναμε. Από την αναβάθμιση της Ισπανίας περιμένουμε πρόοδο, όχι μεγάλη, αλλά θέλουμε να μας ανοίξει ορισμένες πόρτες στο μέλλον. Έχουμε αναβαθμίσεις και στους επόμενους δύο αγώνες. Πρόκειται για μία ευκαιρία να κινηθούμε σε μια νέα κατεύθυνση, όμως περιμένουμε αρκετή πρόοδο από το πακέτο της Ισπανίας».

Το σχέδιο της Ferrari για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι να μπει σε ένα μονοπάτι που θα την επαναφέρει στις επιτυχίες και θα είναι σε θέση να κερδίζει αγώνες. Το πακέτο αναβαθμίσεων της Ισπανίας εξελίσσεται εδώ και αρκετούς μήνες και το πραγματικό κέρδος για τους κόκκινους θα είναι μακροπρόθεσμο.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!