F1 - Η Ferrari άλλαξε το μονοθέσιό της, υιοθετεί τη φιλοσοφία της Red Bull

F1 - Η Ferrari άλλαξε το μονοθέσιό της, υιοθετεί τη φιλοσοφία της Red Bull
Άλλη μία ομάδα εγκαταλείπει το δικό της σχεδιαστικό δρόμο ακολουθώντας λύσεις που έχουμε δει στην RB19.

Μετά τη Mercedes-AMG που παρουσίασε στο Μονακό μία W14 E Performance που εγκατέλειπε τη φιλοσοφία zero-pods και είχε side-pods που θύμιζαν εκείνα της Red Bull Racing, ήρθε η ώρα να «πέσει» ένα ακόμα κάστρο: αυτό της Scuderia Ferrari.

Από πέρυσι η ιταλική ομάδα είχε ακολουθήσει το δικό της δρόμο σχετικά με το σχεδιασμό των side-pods. Κι αν στο πρώτο μισό της περυσινή σεζόν αυτό απέδιδε και οι «κόκκινοι» έπαιρναν νίκες, σταδιακά έμειναν πίσω από την RB18 του 2022 και φέτος, την RB19 που έχει μονοπωλήσει τις νίκες.

Αυτό ανάγκασε τη Ferrari να παραδεχθεί πως η σωστή οδός, είναι αυτή της φιλοσοφίας της αντιπάλου της. Έτσι, στην Ισπανία παρουσιάζει μία σημαντικά διαφοροποιημένη SF-23, με αλλαγές στο κάλυμμα του κινητήρα, στο πάτωμα, τους καθρέφτες και φυσικά στα side-pods.

Οι πρώτες εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν πως οι Ιταλοί ναι μεν ακολουθούν τη φιλοσοφία των «ταύρων», με τη λογική «downwash» στο πίσω μέρος των ψυγείων (που ξεκίνησε η RBR και ακολουθούν όλοι) αλλά στην κεντρική τους δομή εξακολουθούν να διαφέρουν.

Αναμένουμε την έναρξη των ελεύθερων δοκιμών για να δούμε την ανανεωμένη Ferrari εν δράσει. Το FP1 ξεκινά στις 14.30 Ελλάδας και θα μεταδοθεί live από το ΑΝΤ1+.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!