F1 - Τα πρώτα συμπεράσματα της Mercedes για την ανανεωμένη W14

F1 - Τα πρώτα συμπεράσματα της Mercedes για την ανανεωμένη W14
Ο Τότο Βολφ της Mercedes-AMG μίλησε για τον αγώνα της ομάδας του στο Μονακό αλλά και τα επόμενά τους βήματα στην εξέλιξη της W14.

Στο Grand Prix Μονακό της Formula 1, είδαμε επιτέλους την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της Mercedes W14 E-Performance. Η γερμανική ομάδα ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς με ένα αεροδυναμικό πακέτο που δεν απέδιδε και αρχής γενομένης από τον αγώνα του Πριγκιπάτου, προχώρησε σε θεμελιώδεις αλλαγές.

Το σιρκουί του Μονακό δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, ωστόσο η γερμανική ομάδα έδειξε ένα θετικό πρόσωπο. Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ στην 5η θέση.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, μίλησε για την απόδοση της ομάδας του μετά το «πέσιμο» της καρό σημαίας στο Πριγκιπάτο: «Είναι δύσκολο να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα, αλλά μπορώ να πω πως ήμασταν στο παιχνίδι με τις Aston Martin και Ferrari. Είναι θετικό και ενθαρρυντικό γιατί ποτέ δεν ήμασταν καλοί στο Μονακό. Ήμασταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από την pole position και πέρυσι ήμασταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο μακριά. Το μονοθέσιο πέρυσι ήταν άθλιο και φέτος οι οδηγοί μας έλεγαν πως απλά δεν είναι καλό. Οπότε στην περιγραφή τους, υπάρχει πρόοδος».

Επόμενος αγώνας είναι στην Ισπανία και στην πίστα της Βαρκελώνης η Mercedes θα έχει μια καλύτερη εικόνα για το μονοθέσιό της. Ωστόσο ο Βολφ παραμένει επιφυλακτικός: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Στη Βαρκελώνη πρέπει να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα. Δεν πιστεύω πως θα ξεπεράσουμε την Aston Martin ή τη Ferrari. Έχουμε μια νέα δομή. Πρέπει να κατανοήσουμε τις δυνατότητες του μονοθεσίου μας και πώς θα το στήσουμε. Είμαστε καλοί στο να ορίζουμε ένα πλάνο εξέλιξης και να βρίσκουμε αρκετή απόδοση. Πέρυσι είχαμε ένα πολύ κακό μονοθέσιο και καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στη Βραζιλία. Πιστεύω θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Στη βαθμολογία της Formula 1, η Mercedes βρίσκεται στην 3η θέση, ένα βαθμό πίσω από την Aston Martin.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!