O Tζόζεφ Νιουγκάρντεν κέρδισε με θεαματικό τρόπο τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης (vid)

O Tζόζεφ Νιουγκάρντεν κέρδισε με θεαματικό τρόπο τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης (vid)
Σε ένα άκρως δραματικό φινάλε, ο Αμερικανός οδηγός της Team Penske κέρδισε το διάσημο αγώνα στο «Brickyard», με ένα θαυμάσιο προσπέρασμα.

Ο νέος πρωταθλητής των 500 Μιλίων της Ινδιανάπολης είναι ο Τζόζεφ Νιουγκάρντεν. Ο Αμερικανός κέρδισε τον αγώνα των 200 γύρων στη διάσημη πίστα της Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κάνοντας ένα φανταστικό προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο.

Έπειτα από την τρίτη και τελευταία κόκκινη σημαία λόγω συγκρούσεων και τρομακτικών ατυχημάτων, ο αγώνας συνεχίστηκε με μόλις ένα γύρο να απομένει. Στην πρώτη θέση ήταν ο Μάρκους Έρικσον της Chip Ganassi Racing και πίσω του ο Νιουγκάρντεν της Team Penske.

O Σουηδός έκανε καλό πέταγμα, όμως ο Αμερικανός είχε μια εκπληκτική έξοδο από τη στροφή δύο. Οι δύο οδηγοί κινούνταν με περισσότερα από 330 χλμ/ώρα και ο Νιουγκάρντεν έκανε κίνηση από την εξωτερική πριν τη στροφή τρία και πήρε την πρωτοπορία. Ο Έρικσον έμεινε κοντά του και βγαίνοντας από την τελευταία στροφή, ο οδηγός της Team Penske με ζιγκ-ζαγκ «έσπασε» το slipstream του Έρικσον και πήρε τη νίκη με ένα θαυμάσιο τρόπο. Έτσι, έγινε αυτός που ήπιε το γάλα στο παραδοσιακό τελετουργικό μετά τον τερματισμό.

Δείτε παρακάτω τον συγκλονιστικό τελευταίο γύρο του αγώνα...

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Νιουγκάρντεν στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης έπειτα από 12 προσπάθειες. Μάλιστα, ήρθε από τη 17η θέση στην εκκίνηση, σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια περισσότερες από τρεις ώρες. Στην 3η θέση της τελικής κατάταξης τερμάτισε ο Σαντίνο Φερούτσι της AJ Foyt.

Φωτογραφίες: Team Penske

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!