Formula 1: Η «ιπτάμενη» W14 αποκάλυψε τα μυστικά της Mercedes (vid)

Formula 1: Η «ιπτάμενη» W14 αποκάλυψε τα μυστικά της Mercedes (vid)
Δυσαρέσκεια επικρατεί στο στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας της F1 επειδή το πάτωμα του μονοθεσίου της ήταν σε κοινή θέα.

Στην παρούσα γενιά μονοθεσίων στον μαγικό κόσμο της Formula 1, η αεροδυναμική απόδοση του πατώματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχία/αποτυχία.

Στο Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό, η Mercedes-AMG παρουσίασε την άκρως αναβαθμισμένη W14 E Performance, στην οποία συναντάμε “φυσιολογικά” sidepods αντί των zero-pods, νέα ανάρτηση μπροστά και νέο… πάτωμα.

Αυτό συνήθως είναι αθέατο και αποτελεί το μεγάλο μυστικό κάθε ομάδας. Ώσπου να έρθει στο Μονακό. Κι ώσπου κάτι να πάει στραβά. Όπως συνέβη με τον Λιούις Χάμιλτον που στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών, είχε έξοδο στη στροφή Μιραμπό.

Το πάτωμα της Mercedes W14

Με τη W14 “πληγωμένη”, ο μοναδικός τρόπος να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ήταν με τον γερανό. Κι όπως συχνά συμβαίνει στο Πριγκιπάτο όπου η πρόσβαση δεν είναι εύκολη υπόθεση, το γερμανικό μονοθέσιο βρέθηκε να… ίπταται, με την τηλεοπτική κάλυψη να εστιάζει στο κάτω του μέρος, αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της Mercedes!

Τα κόκκινα φώτα στο Πριγκιπάτο σβήνουν στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!