Formula 1, Βολφ: «Δεν γίνονται θαύματα στη Formula 1»

Formula 1, Βολφ: «Δεν γίνονται θαύματα στη Formula 1»
Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, μίλησε για την επικείμενη αναβάθμιση της ομάδας του και ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός.

Πριν ξεκινήσει η σεζόν της Formula 1 για το 2023, η Mercedes-AMG προέβη στη δύσκολη απόφαση να αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία. Η W14 E-Performance δεν της έδινε τα νούμερα που στόχευε στο εργοστάσιο και στην πίστα αποδείχθηκε η κατωτερότητά της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ, ξεκίνησαν τη δουλειά πάνω σε ένα νέο concept, το οποίο ορίστηκε να παρουσιαστεί στην πίστα της Ίμολα. Όμως η ματαίωση του αγώνα, ανέβαλε τα πλάνα της γερμανικής ομάδας για τον αγώνα του Μονακό. Εκεί όπου ήδη είδαμε να έχει εγκαταλειφθεί το concept των zero-pods.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, μίλησε στο oe24 για το πακέτο που θα παρουσιάσει η ομάδα του: «Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε τη δυναμική μας με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο. Όταν αλλάζεις σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό σου αυτοκίνητο, θέλεις να ξέρεις τι μπορεί να κάνει το πακέτο σου στην πίστα».

Επιπλέον εξήγησε πως δεν πρόκειται από τη μία στιγμή στην άλλη να ξεκινήσει η Mercedes να κερδίζει αγώνες. Τόνισε μάλιστα, πως έπρεπε να δράσουν γρήγορα λόγω της κυριαρχίας της Red Bull Racing: «Δυστυχώς, δεν πρόκειται να κλείσουμε τελείως τη διαφορά από τη Red Bull. Ελπίζω όμως να είναι ένα βήμα προς το καλύτερο. Έπρεπε να απαντήσουμε στην υπεροχή της Red Bull με κάποιο τρόπο. Επειδή δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση για το πώς να κάνουμε το παλιό μονοθέσιο ταχύτερο, φτιάξαμε από την αρχή το δάπεδο, το αμάξωμα και την εμπρός ανάρτηση. Ξέρω πως στη Formula 1 δεν γίνονται θαύματα. Δεν θα είμαστε ξαφνικά μισό δευτερόλεπτο ταχύτεροι, αλλά ελπίζω να έχουμε λιγότερα προβλήματα ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να γίνει το μονοθέσιό μας ανταγωνιστικό».

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!