Formula 1: Η Mercedes προσπάθησε να «κλέψει» τον Νιούι

Formula 1: Η Mercedes προσπάθησε να «κλέψει» τον Νιούι
Γερμανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν την αποτυχημένη προσέγγιση του κορυφαίου σχεδιαστή της F1 από τα «ασημί βέλη».

Η Mercedes-AMG Petronas ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να επιστρέψει στις μάχες της κορυφής στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Μετά από οκτώ συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών, που συνδυάστηκαν με επτά οδηγών, από πέρυσι η γερμανική ομάδα δεν είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Το 2021 κατέκτησε μόνο μία νίκη όλη τη σεζόν (διά χειρός Τζορτζ Ράσελ στην Βραζιλία) ενώ φέτος, έχει μόνο μία παρουσία στο βάθρο, με τη δεύτερη θέση του Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Αυστραλίας. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών και στοχεύει σε ανάκαμψη, αρχής γενομένης με τις αναβαθμίσεις που θα φέρει στον επόμενο αγώνα, στην Ίμολα, στις 19-21 Μαΐου.

Παράλληλα, προχώρησε σε μία σημαντική αλλαγή στο οργανόγραμμά της, με τον Τζέιμς Άλισον να επιστρέφει στο ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή και τον Μάικ Έλιοτ, να μετακινείται στη θέση του Επικεφαλής Τεχνικού Υπεύθυνου που είναι στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ και επικεντρώνεται σε μελλοντικά project.

Ο Άντριαν Νιούι στο grid της Ίμολα

Όμως όπως φαίνεται, η Mercedes δεν περιορίστηκε εκεί αφού προσπάθησε να «ξελογιάσει» τον κορυφαίο αεροδυναμιστή στη Formula 1, τον Έντριαν Νιούι. Σύμφωνα με το F1-Insider, μία πρώην εργαζόμενη στον οργανισμό της Red Bull Racing, που σήμερα συνεργάζεται στενά με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Βρετανό τον οποίο γνώριζε καλά.

Ωστόσο, ο Νιούι φέρεται να απέρριψε την οποία αρχική πρόταση του έγινε και όχι τυχαία, αυτό συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση από πλευράς Red Bull Racing πως η συνεργασία της με τον 64χρονο θα επεκταθεί.

Αναμένουμε την επισημοποίηση αυτής της νέας συμφωνίας.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!