Formula 1: Ο Νιούι υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Red Bull

Formula 1: Ο Νιούι υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Red Bull
«Ταύρος» για πολλά χρόνια αναμένεται να παραμείνει ο Έντριαν Νιούι, καθώς ο επιτυχημένος σχεδιαστής της F1, θα βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Red Bull Racing.

O θρυλικός σχεδιαστής της Formula 1, Έντριαν Νιούι, αναμένεται να συνεχίσει στη Red Bull Racing για πολλά χρόνια ακόμη. Ο Βρετανός, αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ταύρους» κι έτσι θα μπει τέλος στις φήμες που τον θέλουν να μετακομίζει σε άλλη ομάδα.

Σύμφωνα με το motorsport.com, οι επιτυχίες του 2022 σε συνδυασμό με το εξαιρετικό ξεκίνημα στο 2023, επίσπευσαν τις διαδικασίες ανανέωσης του συμβολαίου, μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Βρετανός σχεδιαστής θα διατηρήσει τον ρόλο του ως ο επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull, και θα επιβλέπει την Advanced Technologies αλλά και την Red Bull Powertrains, που θα εξελίξει τις μονάδες ισχύος του 2026 σε συνεργασία με τη Ford.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε για την αφοσίωση του Νιούι στην ομάδα: «Ο Έντριαν είχε ένα πολύ βασικό ρόλο στην ομάδα από την αρχή. Έχει τρομερή εμπειρία στο χώρο, συνεργάζεται πολύ καλά με το ανθρώπινο δυναμικό και τους οδηγούς. Πραγματικά είναι πιο αφοσιωμένος από ποτέ. Ενδιαφέρεται για την εξέλιξη στο τμήμα κινητήρων και η εξειδίκευση του στον κλάδο είναι απαραίτητη για εμάς και το μέλλον της ομάδας. Μπορεί να διακρίνει τις απαραίτητες αλλαγές που θα φέρουν μακροπρόθεσμο όφελος και ξέρει ακριβώς πως θα αναπτύξει το σχεδιασμό του μονοθεσίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Έντριαν Νιούι, Κρίστιαν Χόρνερ

Ο Νιούι μετακόμισε στη Red Bull Racing το 2006 κι έκτοτε είναι βασικός πυλώνας της. Χάρη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, η αυστριακή ομάδα έχει φτάσει στην κατάκτηση έξι πρωταθλημάτων οδηγών και πέντε κατασκευαστών. Επίσημη ανακοίνωση για την επέκταση της συνεργασίας του με τη Red Bull δεν έχει γίνει ακόμα.

Με βάση το πώς έχει εξελιχθεί έως τώρα η φετινή σεζόν, η RBR θα κάνει το δεύτερο συνεχόμενο double της. Το ποιος οδηγός θα είναι όμως πρωταθλητής, είναι άλλο ζήτημα.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!