Στην Μ. Βρετανία επιμένουν: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Newsroom
Στην Μ. Βρετανία επιμένουν: Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030
Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας παραμένει πιστή στο πλάνο απαγόρευσης πώλησης νέων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2030. Τι θα πράξει η Ελλάδα;

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μ. Βρετανία αποτελεί κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. Και είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία ακολουθία όσον αφορά τομείς όπως η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - που αποτελείται από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των 27 κρατών-μελών της ΕΕ, ενέκρινε την απαγόρευση πώλησης από το 2035 των επιβατικών αυτοκινήτων και βαν με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE). Πάντως η Κομισιόν θα εξετάσει την εφαρμογή εξαίρεσης τα οχήματα που θα κινούνται με καύσιμα που θα είναι ουδέτερα σε CO2 (e-fuels).

Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε ότι παραμένει πιστή στο πλάνο για εφαρμογή της απαγόρευσης πώλησης αυτοκινήτων ICE από το 2030, πιστεύοντας ότι είναι εφικτό και εφαρμόσιμο. Κάτι που είχε ανακοινώσει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Νοέμβριο του 2021. Βέβαια το πιθανότερο είναι η χώρα μας να ακολουθήσει την κεντρική ευρωπαϊκή απόφαση και το τέλος στα ΙΧ με κινητήρα εσωτερικής καύσης να έρθει την 1η Ιανουαρίου 2035.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!