Bugatti Centodieci: Το hypercar των 8 εκατ. ευρώ σε αεροδρόμιο στις Άλπεις (vid)

Bugatti Centodieci: Το hypercar των 8 εκατ. ευρώ σε αεροδρόμιο στις Άλπεις (vid)
Η Centodieci των 1.600 ίππων είναι ένα σπάνιο μοντέλο, καθώς κατασκευάστηκε σε μόλις 10 μονάδες.

Ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο όπως η Bugatti Centodieci θα πρέπει να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της και σε ιδιαίτερο τρόπο. Η λευκή Centodieci, μία από τις μόλις 10 που κατασκευάστηκαν από τη γαλλική μάρκα, συνάντησε τον κάτοχό της στην πίστα του αεροδρομίου που βρίσκεται στην κοιλάδα Ένγκαντιν την Ελβετίας, κοντά στο Σεν Μόριτζ. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.707 μέτρων και είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη που εξυπηρετεί αεροπορικές εταιρείες.

Ο ιδιοκτήτης της Centodieci την οδήγησε στο διάδρομο του αεροδρομίου, μπροστά από ένα ιδιωτικό τζετ που ήταν έτοιμο να απογειωθεί. Η Centodieci βασίζεται μεν στη Chiron όμως έχει αποκλειστικό αμάξωμα και λεπτομέρειες που εκτοξεύουν την τιμή της στα 8 εκατ. ευρώ!

Το όνομά της σημαίνει «110» στα ιταλικά και παραπέμπει στην Bugatti EB110. Η Centodieci εφοδιάζεται με τον 8λιτρο W16 κινητήρα, ο οποίος εμφανίζει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 380 χλμ/ώρα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!