Bugatti Centodieci: Έτοιμο το πρώτο hypercar των 8 εκατ. ευρώ (vid)

Bugatti Centodieci: Έτοιμο το πρώτο hypercar των 8 εκατ. ευρώ (vid)
Το εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο - με W16 κινητήρα 1.600 ίππων - θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αντίτυπα.

Με τα αυτοκίνητα δοκιμών να έχουν διανύσει περισσότερα από 50.000 χλμ., η Centodieci είναι έτοιμη πλέον να φθάσει στα χέρια των ιδιοκτητών της. Η παραγωγή του πιο σπάνιου και ακριβού μοντέλου στην τωρινή γκάμα της Bugatti άρχισε στο εργοστάσιο του Μολσάιμ και ήδη το πρώτο αυτοκίνητο είναι έτοιμο.

Η Centodieci βασίζεται μεν στη Chiron όμως έχει αποκλειστικό αμάξωμα και λεπτομέρειες που εκτοξεύουν την τιμή της στα 8 εκατ. ευρώ! Θα κατασκευαστούν μόλις 10 αυτοκίνητα, προκειμένου να παραμείνει εξαιρετικά σπάνια και άρα άκρως συλλεκτική. Ήδη και οι 10 Centodieci έχουν προπωληθεί.

Bugatti Centodieci

Το όνομά της σημαίνει «110» στα ιταλικά και παραπέμπει στην Bugatti EB110. Από το μοντέλο του 1991 δανείζεται και την μπλε απόχρωση της συγκεκριμένης Centodieci, ο ιδιοκτήτης της οποίας κατέχει επίσης μία EB110 GT στο ίδιο χρώμα. Η Centodieci εφοδιάζεται με τον 8λιτρο W16 κινητήρα, ο οποίος εμφανίζει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 380 χλμ/ώρα!

Χαρακτηριστικό της προσοχής που δίνουν οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της Bugatti στη δημιουργία της Centodieci, είναι το γεγονός ότι μόνο για τη δημιουργία του εσωτερικού απαιτούνται 16 εβδομάδες (μία μέρα χρειάζονται μόνο για την εξέταση των καθισμάτων).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!