Ford: Explorer και Puma βάζουν στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας Focus και Fiesta

Ford: Explorer και Puma βάζουν στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας Focus και Fiesta

Ford: Explorer και Puma βάζουν στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας Focus και Fiesta
Η Ford αλλάζει εντελώς τη στρατηγική της στην Ευρώπη, με ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από τα έως σήμερα best-seller της.

Η παρουσίαση του Explorer σηματοδοτεί κάτι μεγαλύτερο από το λανσάρισμα ενός ακόμα ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Είναι η αλλαγή πορείας της Ford στην αγορά της Ευρώπης: στον ορίζοντα δεν έχει τις υψηλές πωλήσεις αλλά τα υψηλά κέρδη. «Value over volume», που λένε και στην Αμερική.

Στην Ford πήραν δύσκολες αποφάσεις, σταματώντας τον προσεχή Ιούνιο την παραγωγή του Fiesta, ενός μοντέλου που έχει πουλήσει από το 1976 έως σήμερα περισσότερα από 22 εκατ. μονάδες! Και σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ακολουθήσει το 2025 το Focus, ένα από τα καλύτερα compact οικογενειακά των τελευταίων δεκαετιών.

Στη θέση τους στις εκθέσεις Ford θα βλέπουμε το Explorer και το ηλεκτρικό Puma. Το πρώτο – αν και βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen – έχει το δικό του χαρακτήρα στα compact ηλεκτρικά SUV, με ιδιαίτερη σχεδίαση και – προφανώς – καλύτερο σύστημα πολυμέσων από αυτό των ηλεκτρικών Volkswagen. Παρά το γεγονός ότι ένα μέρος των εσόδων από την πώληση του Explorer θα πηγαίνει στον γερμανικό όμιλο ως μέρος της συμφωνίας, η αρχική τιμή των 45.000 ευρώ αφήνει περιθώριο κέρδους στη Ford.

Από το 2024 θα αρχίσει να κατασκευάζεται στη Ρουμανία η ηλεκτρική έκδοση του Puma, αλλά και – στο εργοστάσιο της Κολωνίας, δίπλα στο Explorer – ένα σπορ ηλεκτρικό crossover. Το αν θα λάβει το όνομα Fiesta ή Focus μένει να αποδειχθεί. Το δεδομένο είναι ότι θα αντικατοπτρίζει τη νέα εποχή της Ford. Η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το 2026 θα επιστρέψει στη Formula 1, ως πάροχος μονάδων ισχύος της Red Bull Racing.

Ford Explorer

Photo Credits: Ford Motor Company

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!