Ford Fiesta: «Τίτλοι τέλους» για το θρυλικό σουπερμίνι (vid)

Ford Fiesta: «Τίτλοι τέλους» για το θρυλικό σουπερμίνι (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Ford Fiesta: «Τίτλοι τέλους» για το θρυλικό σουπερμίνι (vid)
Ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη θα περάσει σύντομα στην ιστορία. Άγνωστο αν το όνομα Fiesta θα επανεμφανιστεί στη γκάμα της Ford.

Με ένα συγκινητικό βίντεο, η Ford ανακοίνωσε τους… τίτλους τέλους για το Fiesta. Το σουπερμίνι που λανσαρίστηκε το 1976 και μετρά περισσότερα από 22 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, θα περάσει στην ιστορία το προσεχές καλοκαίρι. Όπως έγινε γνωστό, η παραγωγή του Fiesta θα σταματήσει στο εργοστάσιο της Κολωνίας τον Ιούνιο του 2023, ένα χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Ford Fiesta

To Fiesta ξεχώρισε για την οδική του συμπεριφορά και την ποιότητα κατασκευής, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις ST αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των μικρών hot hatchback. Τα αυτοκίνητα που έχουν παραγγελθεί θα παραδοθούν κανονικά, ενώ οι παραγγελίες του θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι να εξαντληθεί η προγραμματισμένη παραγωγή του. Όπως αναφέρεται στο βίντεο, «η ιστορία του Fiesta ολοκληρώνεται όμως η επόμενη μόλις αρχίζει».

Το επόμενο κεφάλαιο στην παρουσία της Ford στην Ευρώπη θα είναι ηλεκτρικό, καθώς θα λανσαριστούν αρκετά μοντέλα μηδενικών ρύπων στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με το Volkswagen Group. Η Ford θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ΜΕΒ του γερμανικού ομίλου για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ford EV Ευρώπη

Το πρώτο ηλεκτρικό Ford που θα κάνει χρήση της ΜΕΒ είναι ένα ηλεκτρικό crossover, το οποίο θα κατασκευάζεται από το 2023 στην Κολωνία. Πρόκειται για ένα μεσαίο crossover με πενταθέσιο εσωτερικό και αυτονομία έως 500 χλμ. Με βάση το μέγεθός του είναι δύσκολο να λάβει το όνομα Fiesta, το οποίο ταιριάζει περισσότερο στο Puma (εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο).

Η ηλεκτρική έκδοση του Puma θα κατασκευάζεται από το 2024 στη Ρουμανία, ενώ το ίδιο έτος θα αρχίσει στην Κολωνία η παραγωγή ενός σπορ ηλεκτρικού crossover. Αυτό φαντάζει πιο λογικό να λάβει το όνομα Fiesta.
Μέσα στους επόμενους μήνες λογικά θα έχουμε νεότερα από τη Ford.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!