Ferrari Roma Spider: Το ανοικτό supercar με την μαλακή οροφή

Ferrari Roma Spider: Το ανοικτό supercar με την μαλακή οροφή
H Spider εφοδιάζεται με τον twin-turbo V8 κινητήρα, ισχύος 620 ίππων και 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Μετά το teaser βίντεο ήρθε η σειρά της πλήρους αποκαλύψης της Roma Spider, του νέου μοντέλου της Ferrari με ανοιγόμενη οροφή. Το supercar των 2+2 θέσεων παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μαρακές του Μαρόκου, ενώπιον πελατών της ιταλικής μάρκας.

Όπως και η Roma, η Spider εφοδιάζεται με τον twin-turbo V8 κινητήρα, ισχύος 620 ίππων. Η Ferrari δηλώνει ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στην υφασμάτινη οροφή, χρησιμοποιώντας επενδύσεις που της επιτρέπουν να παρέχει αντίστοιχη ηχομόνωση με τις σκληρές ανοιγόμενες οροφές. Μάλιστα η μαλακή οροφή επιστρέφει σε μοντέλο της Ferrari με κινητήρα μπροστά για πρώτη φορά από το 1969 κα την 365 GTS4.

Ferrari Roma Spider

Η οροφή της Roma Spider ανοίγει σε 13,5 δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν το supercar είναι εν κινήσει, σε ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα. Για την οδήγηση με ανοικτή την οροφή χωρίς στροβιλισμούς του αέρα στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ένα αλεξήνεμο στην πλάτη των πίσω καθισμάτων, το οποίο μπορεί να ανοίξει έως τα 170 χλμ/ώρα. Όταν η οροφή είναι κλειστή, ο χώρος αποσκευών της Roma Spider έχει όγκο 255 λίτρα.

Ferrari Roma Spider

Η μήκους 4,65 μέτρων Roma Spider έχει βάρος 1.556 κιλά, με την κατανομή εμπρός και πίσω να είναι 48/52. Τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ/ώρα σε 9,7 δλ. Η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Ferrari Roma Spider

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!