Formula 1: Ο Νόρις αποκάλυψε το κράνος του για το 2023

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Με έναν απλοϊκό αλλά πιστό στο κλασικό του στιλ σχεδιασμό κράνους θα αγωνιστεί ο νεαρός Βρετανός στη φετινή αγωνιστική σεζόν της F1.

Εκτός από τη νέα McLaren MCL60, αποκαλύφθηκε και το νέο κράνος του Λάντο Νόρις. Η βρετανική ομάδα δημοσίευσε στα social media φωτογραφίες με τον 24χρονο Βρετανό να το κρατάει στα χέρια του. Ο κλασικός του σχεδιασμός παραμένει και φέτος, με το ανοικτό κίτρινο να είναι το βασικό του χρώμα. Όμως η μεγάλη αλλαγή είναι το μαύρο χρώμα, το οποίο η McLaren χαρακτήρισε «εκτεθειμένο ανθρακόνημα». Πέρυσι, τα σημεία που φέτος έχουν μαύρο χρώμα ήταν σκούρα μπλε.

To 2023 o Νόρις θέλει να ζήσει περισσότερες επιτυχίες με τη McLaren και θέτει ψηλά τον πήχη για την ομάδα του Ουόκινγκ. Το 2022 πέτυχε μόλις ένα βάθρο και ήταν ο μοναδικός οδηγός πέραν αυτών των Red Bull Racing, Scuderia Ferrari και Mercedes-AMG που το κατάφερε.

Σε δική του ανάρτηση στα social media, μας παρουσίασε το νέο του κράνος για το 2023.

Τα κράνη των οδηγών της Formula 1 ζυγίζουν 1,25 κιλά, έπειτα από τις αλλαγές για λόγους ασφαλείας που εφαρμόστηκαν το 2019. Από το 2023 θα τοποθετηθεί στο εσωτερικό τους, η μικροκάμερα «helmet cam», η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2021 και πέρυσι ήταν τοποθετημένη σε αρκετούς οδηγούς.

Το πείραμα του σπορ πέτυχε, καθώς μας χάρισε ιδιαίτερες στιγμές εντός πίστας. Δεν έχει υπάρξει κάμερα στο παρελθόν που να έχει φτάσει τόσο κοντά στο τι πραγματικά βλέπει ένας οδηγός της Formula 1.

Φωτογραφίες: ΜcLaren