Formula 1: Βαθαίνει η κόντρα της Liberty με τη FIA

Formula 1: Βαθαίνει η κόντρα της Liberty με τη FIA
Από το κακό στο χειρότερο οδεύουν οι σχέσεις της F1 με την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού, λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Τους τελευταίου μήνες, έχει ξεσπάσει έντονη κόντρα μεταξύ της FIA και της Formula 1. Πριν από λίγο καιρό, η παγκόσμια ομοσπονδία, ανακοίνωσε αλλαγές στο Διεθνή Αγωνιστικό Κώδικα (ΔΑΚ). Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από το 2023 και αφορούν όλους τους οδηγούς που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της.

Οι αλλαγές έχουν στόχο να σταματήσουν την προβολή πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών μηνυμάτων στο πλαίσιο αγωνιστικών τριημέρων. Όπως ήταν λογικό, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους οδηγούς.

O CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, μίλησε στον Guardian σχετικά με τις αλλαγές που εφάρμοσε η FIA και την κάλεσε να δώσει εξηγήσεις: «Η F1 δεν θα βάλει φίμωτρο σε κανέναν. Μιλάμε για έναν κανονισμό τον οποίο όρισε η FIA. Πιστεύω πως η FIA πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, σχετικά με τι επιτρέπεται και τι όχι. Είμαι σίγουρος πως οι απόψεις της FIA συμμερίζονται αυτές της F1, όμως εκείνοι είναι μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής και υπάρχουν πρωτόκολλα τα οποία πρέπει να τηρήσουν».

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Επιπλέον, υπήρξε η έντονη διαμάχη πριν από λίγες εβδομάδες με την υποτιθέμενη εξαγορά της Formula 1 από επενδυτικό σχήμα της Σαουδικής Αραβίας. Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, προκάλεσε την οργή του σπορ, με το νομικό του τμήμα να στέλνει επιστολή προς τον 61χρονο, λέγοντάς του, πως παραβιάζει τα δικαιώματα της F1.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα που θέλουν τη Formula 1 να επιθυμεί την απομάκρυνση του Σουλαγέμ από τη θέση του προέδρου της FIA. Πρς το παρόν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως θα κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με την εμπλοκή του στο σπορ, αφήνοντας τον δικό μας, Νικόλα Τομπάζη, στην πρώτη γραμμή ως εκπρόσωπο της.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, flyin18T/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!