Formula 1: «Σκληρή» απάντηση στην FIA: «Παραβιάζει τα δικαιώματά μας»

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: «Σκληρή» απάντηση στην FIA: «Παραβιάζει τα δικαιώματά μας»
Τα σχόλια του προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, για την ανεπιτυχή προσπάθεια εξαγοράς της F1 από επενδυτικό σχήμα, προκάλεσε την οργή της Liberty Media.

Την περασμένη εβδομάδα, το οικονομικό δίκτυο, Bloomberg, ανέφερε σε δημοσίευμα πως η Liberty Media απέρριψε πέρυσι αστρονομική πρόταση από το fund PIF της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο – μεταξύ άλλων – έχει αποκτήσει το 80% της Νιουκάστλ. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το κρατικό fund της αραβικής χώρας πρότεινε περισσότερα από 20 δισ. δολάρια για την πλειοψηφία των μετοχών της Formula 1, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ την εμπορική αξία του σήματος της.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, εξέφρασε τους φόβους του πως η υπερκοστολόγηση της Formula 1 θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για το σπορ. Η υποτιθέμενη αλλαγή ιδιοκτησίας των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 δεν προχώρησε, καθώς η Liberty Media δεν επιθυμεί να πουλήσει το μετοχικό της πακέτο.

Η δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της FIA, είχε ως αποτέλεσμα το θυμό των ιθυνόντων του σπορ. Μάλιστα, το νομικό τμήμα της Formula 1, έστειλε επιστολή στον Σουλαγέμ, και τον κατηγόρησε πως βλάπτει τα εμπορικά συμφέροντα του θεσμού.

Αυτή ανέφερε: «H FIA έχει δεσμευθεί κατηγορηματικά πως δεν θα κάνει τίποτα για να βλάψει την ιδιοκτησία, τη διαχείριση και εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων της F1. Θεωρούμε πως τα σχόλια που έγιναν στους επίσημους λογαριασμούς του προέδρου της FIA, παρεμβαίνουν στα δικαιώματα αυτά με απαράδεκτο τρόπο».

Η επιστολή της Formula 1 δεν δημοσιοποιήθηκε από τη Liberty Media αλλά απεστάλη και στις ομάδες και ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διέρρευσε.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!