Formula 1: Το πλάνο της Audi για να κυριαρχήσει

Formula 1: Το πλάνο της Audi για να κυριαρχήσει
Ο CEO της Audi Racing, που θα εισέλθει στην F1 το 2026, αποκάλυψε το μεσοπρόθεσμο πλάνο ώστε η ομάδα του να ξεκινήσει να κυριαρχεί στο σπορ.

Το 2026 η Formula 1 θα περάσει σε μία νέα εποχή, με την αλλαγή των τεχνικών κανονισμών σχετικά με τις υβριδικές μηχανές. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θα δει την είσοδο της Audi με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή και αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει και τις ισορροπίες. Η γερμανική φίρμα θα αγοράσει τη Sauber Motorsport (ή έστω μέρος της), που αγωνίζεται με το όνομα της Alfa Romeo.

Λίγο μετά το τέλος της σεζόν, o πρώην επικεφαλής της Porsche στο τμήμα LMP1, Αντρέας Σάιντλ, αποχώρησε από τη McLaren για να αναλάβει το ρόλο του CEO στη Sauber. O Γερμανός θα είναι αυτός που αναλάβει την περίοδο μετάβασης της ελβετικής εταιρείας στα χέρια των Γερμανών.

Ο CEO της Audi Formula Racing, Άνταμ Μπέικερ, μίλησε στην AS για το πλάνο της γερμανικής φίρμας και το πότε ελπίζει να φτάσει σε σημείο να κερδίζει στη Formula 1: «Θέλουμε μέσα σε τρία χρόνια να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Θέλουμε να παλεύουμε για νίκες στην τρίτη μας σεζόν».

Audi F1

Τα τελευταία χρόνια η Formula 1 έχει κάνει άλμα στη δημοφιλία της, με ολοένα και περισσότερους οπαδούς να παρακολουθούν τα Grand Prix. Επιπλέον το μακροπρόθεσμο πλάνο της να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα ήταν ένας από τους λόγους που η Audi επέλεξε να εισέλθει στο σπορ.

«Δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που θα μπούμε στη Formula 1. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που οδήγησαν στο να γίνει το σπορ ιδιαίτερα ελκυστικό στους κατασκευαστές, ειδικά στην Audi. H Formula 1 βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο με ένα μέλλον ουδετερότητας στον άνθρακα. Οι νέοι κανόνες θα φέρουν πρωτοποριακές μονάδες ισχύος με έμφαση στην ηλεκτρική ενέργεια και επίσης τα βιοκαύσιμα. Όλα αυτά συνάδουν με τη στρατηγική της Audi για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Επιπλέον η F1 έχει αυξήσει τη δημοφιλία της. Είναι μακράν το μεγαλύτερο εμπορικό προϊόν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η F1 κατάφερε να μειώσει τα κόστη εμπλοκής, κάτι που την έκανε επιπλέον ελκυστική. Όποιος θέλει μία φανταστική πλατφόρμα να αναδείξει τη δεξιότητα και τη γνώση του 24 φορές το χρόνο, τότε η Formula 1 είναι η σωστή πλατφόρμα», πρόσθεσε ο Μπέικερ.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την ανασκόπηση του Gazzetta της σεζόν του 2022 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα...

Φωτογραφίες: Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!