Formula 1: To μάθημα του Φέτελ στον Νόρις

Formula 1: To μάθημα του Φέτελ στον Νόρις
Ο οδηγός της McLaren, Λάντο Νόρις, μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους ο τέσσερις φορές πρωταθλητής της F1, Σεμπάστιαν Φέτελ του άσκησε επιρροή.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πραγματοποίησε τον τελευταίο του αγώνα στη Formula 1 στο Grand Prix Άμπου Ντάμπι. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε μία άκρως επιτυχημένη καριέρα και άφησε πίσω του κάτι παραπάνω από μία αγωνιστική κληρονομιά. Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα ενεργός, μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον, σε θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέρoντος και μεταφέρουν την ευαισθητοποίηση αυτήν προς το ευρύ κοινό.

Ο Λάντο Νόρις της McLaren είναι ένας από τους οδηγούς της Formula 1 που στηρίζει το έργο του Φέτελ. Ο Βρετανός μίλησε στο Sky Sports για τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και την αποχώρησή του από το σπορ και όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι του δίδαξε, απάντησε:

«Πιστεύω πως το πιο σημαντικό πράγμα στη σημερινή εποχή δεν είναι απαραίτητα το τι κάνεις στην πίστα. Είναι και τα πράγματα που κάνεις εκτός πίστας. Σήμερα είναι το ίδιο σημαντικά σχετικά με την επιρροή προς τους νέους οδηγούς και το νέο κοινό που έχουμε στη Formula 1. Μάλλον είμαι λιγότερο ντροπαλός απ’ ότι είναι ο Σεμπάστιαν, αλλά θα μάθω. Μιλάω για ζητήματα που πρέπει να λες την αλήθεια, να είσαι ειλικρινής και να στηρίζεις τις απόψεις σου, όχι μόνο να οδηγείς», είπε ο 23χρονος.

Λάντο Νόρις

Εκτός από τον τομέα του ακτιβισμού, ο Νόρις ανέφερε πως είναι τιμή του να αγωνίζεται στην ίδια πίστα μαζί με τον Φέτελ: «Πιστεύω πως ασκείται κριτική σε αρκετό κόσμο που εκφράζει την άποψή του επειδή οδηγεί στη Formula 1, όμως την ίδια στιγμή θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω αγωνιστεί απέναντι στον Σεμπ. Είναι ένας τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία. Είμαι υπερήφανος που μου συνέβη αυτό. Υπάρχουν όμως πολλά που έμαθα εκτός πίστας από τον Σεμπ. Πρέπει όμως να μάθω να χρησιμοποιώ περισσότερο τη φωνή μου. Πιστεύω όμως πως έχω κάνει κάποια πράγματα στο θέμα της ψυχικής υγείας, αλλά πάντα μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα για τον εαυτό μου που μπορώ να πω, αλλά αυτό θα γίνει μετά από καιρό. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Σεμπάστιαν».

Στον τελευταίο του αγώνα στη Formula 1 ο Φέτελ τιμήθηκε από τους άλλους οδηγούς σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Μάλιστα, οι 20 πιλότοι να δειπνήσουν μαζί σε εστιατόριο στο Άμπου Ντάμπι προς τιμή του Γερμανού, μία ιδέα που είχε ο Λιούις Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: McLaren, Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!