Σπορ πινελιές στην ανανεωμένη BMW R1250RS (vid)

Κώστας Παστρίμας
Η BMW κάνει ακόμα πιο αθλητική την R1250RS του 2023 με πιο πλούσιο εξοπλισμό και εκλεπτυσμένους χρωματισμούς.

Τη στιγμή που η BMW Motorrad έχει στρέψει το βλέμμα της προς τη νέα γενιά μοντέλων που ετοιμάζει με βάση έναν ανανεωμένο κινητήρα και μια νέα δομή βασισμένη στην R1300GS, δεν ξεχνάει να ασχοληθεί και με την παρούσα γκάμα του 2023 στα boxer μοντέλα της.

Μετά λοιπόν από την παρουσίαση του ανανεωμένου R1250R ήρθε η σειρά του R1250RS να προστεθεί στη λίστα των αναβαθμισμένων μοντέλων της γερμανικής φίρμας για το 2023. Βασικό συστατικό της sport touring μοτοσικλέτας είναι ο boxer κινητήρας των 1.254 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 143 Nm ροπής, ενώ χάρη στην τεχνολογία BMW ShiftCam για το μεταβλητό χρονισμό και τη βύθιση βαλβίδων, αποδίδει μεγάλη ισχύ σε όλο το φάσμα στροφών, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ομαλή και αθόρυβη λειτουργία.

Τα ηλεκτρονικά, όπως σε όλα τα μοντέλα της BMW είναι εκλεπτυσμένα και για το 2023 έχει προστεθεί στο R1250RS το σύστημα engine drag torque control το οποίο βοηθάει στα απότομα κατεβάσματα σχέσεων. Παράλληλα η BMW έχει τοποθετήσει στην αναβαθμισμένη μοτοσικλέτα το ABS Pro στα φρένα και το Dynamic Brake Control που λειτουργεί ακόμα και με τη μοτοσικλέτα υπό κλίση.

Στην οθόνη πληροφοριών πλέον είναι διαθέσιμα τα Sport γραφικά που μετράει την κλίση της μοτοσικλέτας σε πραγματικό χρόνο, ενώ ο έλεγχος γίνεται από τους διακόπτες στο τιμόνι. Στον εξοπλισμό συναντάμε επίσης θύρα φόρτισης USB και θερμαινόμενη σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη. Στο μοντέλο του 2023 έχει προστεθεί ο χρωματισμός Triple Black, είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Sport.

Δείτε τη νέα BMW R1250RS.