Formula 1: H Ferrari προσέγγισε τον Χόρνερ για να αναλάβει την ομάδα

Formula 1: H Ferrari προσέγγισε τον Χόρνερ για να αναλάβει την ομάδα
Η Scuderia Ferrari βρίσκεται σε διαδικασία αντικατάστασης του Ματία Μπινότο και ένας από τους ανθρώπους προσέγγισε για το ρόλο του είναι ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Έπειτα από εβδομάδες γεμάτες φήμες και δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, γνωστοποιήθηκε πως ο Ματία Μπινότο θα αποχωρήσει από τη Scuderia Ferrari. O Ιταλός παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, με την 31η Δεκεμβρίου να είναι η τελευταία ημέρα του στους κόκκινους.

Η αποτυχία της ομάδας του Μαρανέλο να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1, προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στο εσωτερικό της και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου ανθρώπου που θα αναλάβει την ομάδα. Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της, η Scuderia δεν έχει βρει τον αντικαταστάτη του Μπινότο και δεν αποκλείεται να περιμένουμε έως το νέο έτος για να μάθουμε περισσότερα.

Ποιος όμως θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μπινότο; Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ο Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo είναι το φαβορί για τη θέση του επικεφαλής στη Ferrari, με τον Γάλλο να θέλει ξεκάθαρη ιεραρχία ανάμεσα στους οδηγούς της ομάδας. Επιπλέον η ιταλική ομάδα είχε προσεγγίσει τον Αντρέας Σάιντλ της McLaren, όμως έλαβε αρνητική απάντηση.

Ματία Μπινότο

Όπως αναφέρει το Racingnews365, η Ferrari δεν έμεινε μόνο στους δύο παραπάνω, καθώς προσέγγισε επίσης τον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull Racing. Οι επαφές με τον Βρετανό ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν παραιτηθεί ο Μπινότο, όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Ένας από τους λόγους ήταν και η έντονη πίεση που έχει η θέση αυτή στην ιταλική ομάδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, στο ιταλικό στρατόπεδο αποφάσισαν πως πρέπει να βρουν εναλλακτική του Μπινότο την περίοδο που πραγματοποιήθηκε το Grand Prix Βραζιλίας. Ο 53χρονος δήλωνε πως η θέση του είναι ασφαλής, ωστόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του από τη διοίκηση της Ferrari τον ώθησε στην παραίτηση, που έγινε εν τέλει δεκτή.

Ματία Μπινότο

Ένας από τους ενορχηστρωτές της αποχώρησης του Μπινότο είναι ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την κακή διαχείριση των αγώνων. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, είχε δηλώσει απογοητευμένος με την αποτυχία κατάκτησης του τίτλου.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!