Formula 1, CEO Ferrari: «Ο δεύτερος είναι... πρώτος από τους ηττημένους»

Formula 1, CEO Ferrari: «Ο δεύτερος είναι... πρώτος από τους ηττημένους»
Ο CEO της Ferrari, Μπενεντέτο Βίνια, μίλησε για τη φετινή σεζόν της Scuderia και το γεγονός πως δεν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της F1.

Τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αλλαγή ηγεσίας στη Scuderia Ferrari. Το μέλλον του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, είναι άγνωστο, με την ιταλική ομάδα να διαψεύδει λίγες ημέρες πριν το Grand Prix Άμπου Ντάμπι τις φήμες αποχώρησης του. Ωστόσο, η φημολογία έχει επανέλθει. Αιτία είναι τα άσχημα αποτελέσματα και η απώλεια του πρωταθλήματος στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Παρά το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση, τα ιταλικά μέσα θεωρούν πλέον δεδομένη την απομάκρυνση του Μπινότο. Το αρνητικό κλίμα εντός της Ferrari «βγαίνει» προς τα έξω, με τον CEO της, Μπενεντέτο Βίνια, να δηλώνει απογοητευμένος από τη φετινή σεζόν.

Ο Ιταλός, μίλησε μετά από τη λήξη της φετινής σεζόν της Formula 1 για την επίδοση της Scuderia, με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο formulapassion.it: «Το είπα στο τελευταίο τρίμηνο, δεν είμαι ευχαριστημένος με τη 2η θέση, διότι όντας δεύτερος είσαι ο πρώτος από τους ηττημένους. Κάναμε πρόοδο και είμαι χαρούμενος με την πρόοδο που κάναμε. Δεν είμαι όμως χαρούμενος με τη 2η θέση. Η ομάδα έχει όλα όσα χρειάζεται για να βελτιωθεί».

Ferrari F1

Σε περίπτωση που αντικατασταθεί ο Μπινότο, φαβορί για τη θέση του είναι ο Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo. O οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, δεν πιστεύει πως η λύση στα προβλήματα της ομάδας είναι η αλλαγή σημαντικών προσώπων.

Το 2022 ολοκληρώθηκε με χαμόγελα για την ιταλική ομάδα, μιας και ο Λεκλέρ κατάφερε να πάρει στο νήμα τη 2η θέση στην τελική βαθμολογία οδηγών για το 2022.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!