Formula 1: Ο Χόρνερ επιλέγει το πιο δύσκολο σε διαχείριση δίδυμο οδηγών

Formula 1: Ο Χόρνερ επιλέγει το πιο δύσκολο σε διαχείριση δίδυμο οδηγών
O επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, σύγκρινε τη δυσκολία διαχείρισης των Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Ουέμπερ, με εκείνη των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ.

Η Red Bull Racing εισήλθε στον κόσμο της Formula 1 το 2005 και πέντε χρόνια αργότερα κατάφερε να κατακτήσει τους πρώτους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών. Παρά τη σύντομη ιστορία της, η αυστριακή ομάδα έχει πετύχει όσα λίγες στο σπορ και αποτελεί ένα από τα σημερινά μεγαθήρια.

Σε αυτή την πορεία, είχε στη σύνθεσή της κορυφαίους οδηγούς, με την πλειοψηφία αυτών να προέρχεται από τις ακαδημίες της. Από το 2009 έως το 2013 οδηγοί της ήταν οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Ουέμπερ. Οι δυο τους της έφεραν τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών, όμως κατά τη διάρκεια της κοινής θητείας τους υπήρχαν εντάσεις.

Χαρακτηριστική ήταν αυτή που ξέσπασε στο Grand Prix Μαλαισίας το 2013 όταν ο Φέτελ δεν υπάκουσε σε εντολές της ομάδας και προσπέρασε τον Ουέμπερ για να πάρει τη νίκη. Έκτοτε οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ ξανά ίδιες.

Ερχόμενοι στο 2022, η Red Bull Racing έχει στις τάξεις της τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ. Οι δυο τους ολοκλήρωσαν δύο σεζόν ως teammates, με τον Ολλανδό να είναι αυτός που έχει ξεχωρίσει. Μέχρι πρότινος η σχέση τους ήταν αρμονική, όμως στο Grand Prix Βραζιλίας προέκυψε ένταση, όταν ο Φερστάπεν δεν υπάκουσε στη προτροπή της ομάδας να αφήσει τον Πέρεζ να περάσει. Ο Μεξικανός μαχόταν με τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και ήθελε αυτή τη βοήθεια από τον ομόσταβλό του.

Όμως είναι αυτό το πιο δύσκολο δίδυμο της Red Bull Racing ως προς τη διαχείριση. Μιλώντας στο Sky Sports, ο επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε: «Συγκριτικά με τους τωρινούς μας οδηγούς, τότε ήταν πιο εύκολο να διαχειριστούμε καταστάσεις. Οι Φέτελ και Ουέμπερ ήταν φανταστικό δίδυμο. Ζήσαμε φοβερές στιγμές τότε. Είμαστε πλέον λίγο μεγαλύτεροι, κάποιοι από εμάς και πιο εύσωμοι. Ήταν μια τρομερή περίοδος για την ομάδα».

F1 Βραζιλία

Η αρχική αντίδραση του Πέρεζ στη Βραζιλία ήταν ιδιαίτερα επιθετική, με την ομάδα να του ζητά συγγνώμη στην ενδοεπικοινωνία. Λίγες ημέρες μετά, πριν ξεκινήσει η δράση στο Άμπου Ντάμπι, η Red Bull Racing εξέδωσε ανακοίνωση, όπου παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη στη Βραζιλία, όμως αποδέχθηκε και τους λόγους που ο Φερστάπεν παράκουσε τις εντολές.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!