Formula 1: Υποψήφιος και ο Μπρον για τη θέση του επικεφαλής στη Ferrari

Formula 1: Υποψήφιος και ο Μπρον για τη θέση του επικεφαλής στη Ferrari
Στη Scuderia Ferrari εξετάζουν το όνομα του Ρος Μπρον για το ρόλο του αντικαταστάτη του Ματία Μπινότο, ως επικεφαλής της ομάδας της F1 το 2023.

Η θέση του Ματία Μπινότο στη Scuderia Ferrari μόνο δεδομένη δεν είναι. Ο Ιταλός βρίσκεται υπό πίεση λόγω της αποτυχημένης σεζόν της ομάδας στη Formula 1, καθώς έμεινε για μία ακόμη χρονιά δίχως τίτλο. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για σίγουρη αποχώρηση του Μπινότο, με πιθανό αντικαταστάτη του τον Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo.

Όμως ένα νέο όνομα φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι στο Μαρανέλο και θα συζητηθεί. Ο λόγος για τον Ρος Μπρον, ο οποίος ήταν ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari τη χρυσή εποχή κυριαρχίας της με τον Μίκαελ Σουμάχερ. Επιπρόσθετα, ο Μπρον έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και λειτουργία της Mercedes-AMG όταν οι Γερμανοί επέστρεψαν στη Formula 1 το 2010.

Ρος Μπρον

Τα τελευταία χρόνια ο Μπρον είχε διευθυντικό ρόλο στη Formula 1. Ο Βρετανός, παρέα με τον Πατ Σίμοντς και την τεχνική ομάδα τους ομάδα που συνεργάστηκε με την FIA, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των φετινών τεχνικών κανονισμών.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, η περίπτωση του Μπρον εξετάζεται με άκρα σοβαρότητα στο Μαρανέλο. Ωστόσο ο Βασέρ παραμένει το φαβορί για τη Ferrari, σε περίπτωση που τα σενάρια αλλαγής ηγεσίας της αγωνιστικής ομάδας βγουν αληθινά.

Εφόσον αναλάβει το ρόλο αυτό ο Βασέρ, θα απαιτήσει να υπάρξει ιεραρχία νούμερο ένα και νούμερο δύο οδηγού στην ιταλική ομάδα το 2023, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει ευχάριστο νέο για τον Σαρλ Λεκλέρ και δυσάρεστο για τον Κάρλος Σάινθ.

Φωτογραφίες: AnythingF1/twitter, W Series

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!