Formula 1: Ο Λεκλέρ θέλει αλλαγές στη Ferrari, όχι απαραίτητα προσώπων

Formula 1: Ο Λεκλέρ θέλει αλλαγές στη Ferrari, όχι απαραίτητα προσώπων
O οδηγός της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, μίλησε για τους τομείς που θέλει να δει να βελτιώνονται στην ομάδα του στην επόμενη σεζόν της F1.

Το 2022 είναι δίχως αμφιβολία μία σεζόν που άφησε ανάμεικτα συναισθήματα στη Scuderia Ferrari. H ιταλική ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Formula 1 έχοντας το ταχύτερο μονοθέσιο, όμως γρήγορα η Red Bull Racing την ξεπέρασε σε απόδοση και ο Μαξ Φερστάπεν έφτασε εν τέλει στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημά του.

Η φετινή χρονιά της Ferrari χαρακτηρίστηκε επίσης από την έλλειψη αξιοπιστίας της μονάδας ισχύος της F1-75, καθώς και από τη λάθος στρατηγική διαχείριση πολλών αγώνων. Η ιταλική ομάδα έχει πολλά να αλλάξει μέσα στο χειμώνα, ώστε να καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο το 2023.

Ο οδηγός της, Σαρλ Λεκλέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη L’Equipe και μίλησε για τα λάθη της Ferrari και την απαίτησή του για βελτίωση: «Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε δυνατοί τις Κυριακές στον αγώνα, αυτό πρέπει να αλλάξουμε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξουμε κάποιο πρόσωπο στην ομάδα, αλλά πρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις, το πώς επικοινωνούν οι μηχανικοί μεταξύ τους. Πρέπει να επικεντρωθούμε στα σημαντικά πράγματα και όχι σε λεπτομέρειες που μας κάνουν να χάνουμε αγώνες. Πάντα χρειάζονται αλλαγές σε μία ομάδα της F1, σχετικά με τον τρόπο που λαμβάνονται αποφάσεις. Δείξαμε σε αγώνες εφέτος πως δεν κάναμε τις σωστές επιλογές, αργούσαμε να πάρουμε αποφάσεις. Αυτά πρέπει να βελτιωθούν».

Σαρλ Λεκλέρ

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορούν πολλές φήμες σχετικά με το μέλλον του επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, με πιθανό του αντικαταστάτη του να είναι ο Φρεντ Βασέρ της Alfa Romeo. Όμως τι πιστεύει ο Λεκλέρ για τις φήμες;

«Μέχρι τώρα, όλα είναι φήμες. Στη Formula 1 πάντα υπάρχουν φήμες και οι περισσότερες είναι για τη Ferrari. Έμαθα να μην τους δίνω σημασία. Επικεντρώνομαι στο τι μπορώ να κάνω στην πίστα. Δεν σχολιάζω φήμες, ειδικά τώρα», είπε ο Μονεγάσκος.

Η Scuderia Ferrari τερμάτισε στη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ ο Λεκλέρ στη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών.

Μπινότο Λεκλέρ

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!