Formula 1: Σφοδρή κριτική του Ντέιμον Χιλ προς Ferrari και Λεκλέρ

Formula 1: Σφοδρή κριτική του Ντέιμον Χιλ προς Ferrari και Λεκλέρ
Με «σκληρή» γλώσσα μίλησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για τη Scuderia Ferrari, έπειτα από το στραπάτσο των κατατακτηρίων δοκιμών στη Βραζιλία.

Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να κυλίσουν χειρότερα για τη Scuderia Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας. Η F1-75 έδειχνε πως έχει την ταχύτητα να παλέψει για την pole position, όμως οι επιλογές της ομάδας της στέρησαν ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο ξεκίνημα του Q3 o Σαρλ Λεκλέρ ήταν ο μοναδικός οδηγός με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν με σλικ ελαστικά. Αυτό κατέστρεψε τις ελπίδες του για ένα καλό αποτέλεσμα και θα εκκινήσει τον Αγώνα Σπριντ από τη 10η θέση.

Για τη εμφάνιση της Ferrari την Παρασκευή στο Ιντερλάγος μίλησε ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1, Ντέιμον Χιλ, ο οποίος άσκησε κριτική ακόμη και στον Λεκλέρ: «Πρέπει να κάνουν τα βασικά πράγματα σωστά, αυτό είναι το πρόβλημα. Τι συμβαίνει στη Ferrari; Ποιος θα ηγηθεί της κατάστασης αυτής; Συμβαίνει όλη τη χρονιά αυτό το πράγμα. Είναι πολύ εκνευριστικό από τη μία γιατί έχουν τη δυναμική κατά μία έννοια. Ο Σαρλ τους ασκεί κριτική στον ασύρματο αλλά πρέπει να υποθέσουμε πως έχει επίσης ευθύνη. Μάλλον δεν τον αφήνουν να παίρνει αποφάσεις, ή απλά δεν έχει το θάρρος να πει τη γνώμη του. Μπορείτε να φανταστείτε τον Φερστάπεν να μην γνωρίζει τι κάνει η ομάδα; Η προσωπικότητά του είναι τέτοια που σου κεντρίζει την προσοχή και είναι μία αρετή ενός ηγέτη ομάδας».

Σαρλ Λεκλέρ

Επιπλέον ο Χιλ αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η Ferrari στην εποχή των Ρος Μπρον και Μίκαελ Σουμάχερ: «Όταν ο Ρος Μπρον ανέλαβε την ομάδα, έπαιρνε πάνω του κάθε ευθύνη και όλοι τον εμπιστευόντουσαν. Με έναν οδηγό στην ομάδα όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ, αν του έδιναν τον κατάλληλο εξοπλισμό, τότε θα έκανε τη δουλειά που έπρεπε. Θα έλεγε την άποψή του και θα τον άκουγαν. Πιστεύω είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη Ferrari. Συχνά κάνουμε την ερώτηση αυτή για τη Ferrari. Μήπως επειδή είναι Ιταλοί, η ζωή τους γίνεται κόλαση αν κάτι πάει λάθος και δεν θέλει κανένας να αναλάβει ευθύνες. Θα έφερναν κάποιον εκτός ομάδας να αναλάβει την ομάδα;».

Η αντίδραση του Λεκλέρ στον ασύρματο όταν διεκόπη λόγω κόκκινης σημαίας το Q3 μιλάει από μόνη της. Στον Αγώνα Σπριντ, ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει από τη 10η θέση.

Τα κόκκινα φώτα απόψε σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!