Formula 1, Βραζιλία: Η «έκρηξη θυμού» του Λεκλέρ (vid)

Formula 1, Βραζιλία: Η «έκρηξη θυμού» του Λεκλέρ (vid)
Καταστροφικές αποδείχθηκαν για τον Σαρλ Λεκλέρ οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix στο Σάο Πάολο, με τον Μονεγάσκο να αγανακτεί με την επιλογή ελαστικών της Scuderia Ferrari.

Προστέθηκε ένας ακόμα λόγος για να χαρακτηριστεί «εφιαλτική» η φετινή σεζόν της Formula 1 για τον Σαρλ Λεκλέρ: οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας. Από διεκδικητής του τίτλου στην αρχή της σεζόν, ο Μονεγάσκος πλέον μάχεται για να ανέβει στο βάθρο στα Grand Prix, ενώ παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της ομάδας του.

Στις κατατακτήριες δοκιμές στο Σάο Πάολο, τα πράγματα για τη Ferrari ξεκίνησαν να στραβώνουν από το Q1. Λίγα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, άπαντες άλλαξαν από ενδιάμεσα σε σλικ ελαστικά, όμως στην ιταλική ομάδα κάτι πήγε λάθος. Ο Λεκλέρ περίμενε για ένα λεπτό ώσπου οι μηχανικοί του να φέρουν τα σωστά ελαστικά μαλακής γόμας. Μάλιστα, κινδύνεψε να αποκλειστεί από τη διαδικασία. Την ίδια τύχη είχε και ο teammate του, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος περίμενε πίσω του.

Στο Q3 η κατάσταση χειροτέρεψε. Ο Μονεγάσκος ήταν ο μόνος από τους 10 οδηγούς που βγήκε στην πίστα με ενδιάμεσα ελαστικά. Δυστυχώς για τη Ferrari, η επιλογή αυτή ήρθε 4 λεπτά νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε, με τον Λεκλέρ να μην μπορεί να κάνει κάποιο καλό χρόνο. Στο γύρο εξόδου του, τον κάλεσαν στα pit για να βάλει σλικ ελαστικά, όμως η εντολή ήρθε πολύ αργά και δεν μπόρεσε να κάνει κίνηση να μπει στο pit-lane. Τουλάχιστον, κατάφερε να καθυστερήσει τον Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος κατετάγη στην 9η θέση.

Με 8 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος του Q3, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της λόγω εξόδου του Τζορτζ Ράσελ στη στροφή 4. Όταν είχαμε ξανά δράση, η βροχή είχε ενταθεί και ο 25χρονος δεν μπορούσε να βελτιώσει πια την επίδοσή του. Έτσι, έμεινε μόλις δέκατος.

Άκρως απογοητευμένος από την έκβαση αυτή, μίλησε στον ασύρματο με έντονο εκνευρισμό και ειρωνικό ύφος προς την ομάδα του.

Ο Λεκλέρ έχει την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κατάταξη στον Αγώνα Σπριντ, με τα αποτελέσματά του να καθορίζουν το grid του Grand Prix.

Τα κόκκινα φώτα απόψε σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!