Formula 1: O Σάρτζεντ θα τρέχει με τη Williams το 2023 αν…

Formula 1: O Σάρτζεντ θα τρέχει με τη Williams το 2023 αν…
Η Williams ανακοίνωσε πως ο νεαρός οδηγός της Ακαδημίας της, Λόγκαν Σάρτζεντ, θα είναι επίσημος οδηγός της την επόμενη χρνιά εφόσον μαζέψει τους απαιτούμενους βαθμούς στην αγωνιστική του λισάνς.

Ο οδηγός της Formula 2, Λόγκαν Σάρτζεντ, αναμένεται να γίνει ο επόμενος Αμερικανός οδηγός στη Formula 1 αφού όπως όλα δείχνουν, θα οδηγεί το 2023 για λογαριασμό της Williams. Ο 21χρονος εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν στην F2 και έπεισε τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα την ερχόμενη σεζόν.

Για να το κάνει αυτό, ο Σάρτζεντ πρέπει να αποκτήσει τους απαραίτητους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της FIA, ώστε να πάρει τη super license. Για να το κάνει αυτό, η ιστορική ομάδα θα δώσει στον Αμερικανό ο οποίος συμμετείχε στο FP1 του Grand Prix ΗΠΑ, την ευκαιρία να κάνει το ίδιο στο Μεξικό και στο Άμπου Ντάμπι. Κάθε εμφάνιση σε FP1 χαρίζει ένα βαθμό.

Αν όλα εκεί κυλήσουν ομαλά, δηλαδή δεν πάρει κάποια ποινή, τότε θα φτάσει συνολικά τους 30 βαθμούς στη λισάνς του. Βάσει αυτού, θα του αρκεί να κλείσει τη σεζόν της Formula 2 στην έκτη θέση ώστε να πάρει την super license.

Λόγκαν Σάρτζαντ

Ο επικεφαλής της Williams, Γιοστ Κάπιτο, επιβεβαίωσε πως ο Σάρτζαντ θα είναι οδηγός της ομάδας του το 2023 - πάντα φυσικά με την παραπάνω προϋπόθεση: «Πιστεύουμε πως είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Υπό την προϋπόθεση πως θα έχει τη super license, θα είναι ο οδηγός μας την επόμενη χρονιά».

Με δύο γύρους να απομένουν στο πρωτάθλημα της Formula 2, ο Σάρτζεντ είναι στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 135 βαθμούς. Εφόσον καταφέρει να βρεθεί εντός των 6 πρώτων θέσεων στο πρωτάθλημα, θα γίνει ο πρώτος οδηγός από τις ΗΠΑ που θα αγωνιστεί σε πλήρη σεζόν από τον Σκοτ Σπιντ, πίσω στο 2007 όταν και αγωνιζόταν με την Toro Rosso. Ο Αλεξάντερ Ρόσι είναι ο τελευταίος Αμερικανός οδηγός που οδήγησε στη Formula 1, καθώς το 2015 συμμετείχε σε 7 Grand Prix με τη Marussia.

O Σάρτζεντ θα έχει το 2023 teammate τον Άλεξ Άλεξ Άλμπον και θα αντικαταστήσει τον Νίκολας Λατίφι. Σε περίπτωση που δεν πάρει τη super license, είναι άγνωστο σε ποιον οδηγό θα στραφεί η Williams αν και φαβορί θα είναι ο Μικ Σουμάχερ.

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!