Formula 1, Ιαπωνία: Πάλι «το διέλυσε» ο Σουμάχερ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Ιαπωνία: Πάλι «το διέλυσε» ο Σουμάχερ (vid)
Ο Μικ Σουμάχερ είχε άλλη μία άσχημη έξοδο, αυτή τη φορά στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της F1 στην Ιαπωνία.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ιαπωνία ο Μικ Σουμάχερ, που κατέστρεψε το μονοθέσιο της Haas κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ή καλύτερα, αμέσως μετά το τέλος της, πράγμα που προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις της Αμερικανικής ομάδας, αφού χρειάστηκε να αλλάξουν όλο το σασί, με αποτέλεσμα να χάσει και τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σουζούκα.

Το ατύχημα του Σουμάχερ

Ο Γερμανός οδηγός είχε μόλις ολοκληρώσει το FP1 – και μάλιστα τα είχε πάει πολύ καλά. Παρά τη βροχή, έκανε 10 γύρους και σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο στη διαδικασία.

Μετά το πέρας της, έκανε δοκιμαστική εκκίνηση όπως οι περισσότεροι αντίπαλοί του και ξεκίνησε το γύρο επιστροφής στο pit lane. Μάλιστα, ο αρχιμηχανικός του, Γκάρι Κάνον, του είπε μέσω team radio να είναι προσεκτικός.

Ωστόσο ο Σουμάχερ έχασε τον έλεγχο στη στροφή Ντάνλοπ με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω video...


Πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Σούμι Τζούνιορ στη Σουζούκα με μονοθέσιο F1, μιας και πέρυσι ο αγώνας δεν έλαβε χώρα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που έφερε η παγκόσμια πανδημία.

Η ζημιά στο μονοθέσιο της Haas F1

Το μονοθέσιο του 23χρνου οδηγού είχε εκτεταμένες ζημιές. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα της VF-22 ήταν στην εμπρός αεροτομή, στο ρύγχος, στο πάτωμα και την μπροστινή ανάρτηση (και στις δύο πλευρές).

Αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν η ρωγμή στο σασί, η οποία οδήγησε στην αλλαγή αλλά και την αδυναμία συμμετοχής στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών

Δεν ήταν η πρώτη φορά

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά ο Σουμάχερ καταστρέφει ένα μονοθέσιο. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας είχε μία τρομακτική έξοδο όταν και το έκοψε στα δύο μετά τη σφοδρή σύγκρουση του με τον τοίχο. Ένα ατύχημα το οποίο κόστισε στη Haas σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μικ Σουμάχερ

Έπειτα είχε ατύχημα και στο Grand Prix του Μονακό που αποτέλεσε τον έβδομο γύρο της σεζόν. Ακολούθησαν κάποιες δυναμικές εμφανίσεις, η βαθμολόγηση στην Μεγάλη Βρετανία και την Αυστρία αλλά ο γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή παρουσιάζει μία αστάθεια στην απόδοσή του.

Τα νεύρα της ομάδας

«Είναι απογοητευτικό γιατί βγήκαμε έξω απλά και μόνο για μία δοκιμαστική εκκίνηση, για να μαζέψουμε δεδομένα για την Κυριακή. Και μετά ο Mick έπεσε θύμα της υδρολίσθησης και διέλυσε το μονοθέσιο στις μπαριέρες», είπε ο διευθυντής της Haas, Γκίνθερ Στάινερ.

Ο Ιταλο-Αμερικανός επιβεβαίωσε πως όλα θα είναι οκ το Σάββατο για τις κατατακτήριες δοκιμές αλλά δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του. Ειδικά σε μία χρονική περίοδο που οι δύο πλευρές συζητούν πιθανή επέκταση της συνεργασίας τους για το 2023.

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!