Νεκρός αναβάτης στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes

Κώστας Παστρίμας
Νεκρός αναβάτης στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbikes
Ο Κρίσι Ρους έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση στον αγώνα του Donington Park.

Οι αγώνες μοτοσικλέτας θρηνούν την απώλεια ενός αναβάτη στη Μ. Βρετανία. Ο 26χρονος Κρίσι Ρους έχασε τη ζωή του μετά από πτώση στον πρόσφατο αγώανα του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbikes στην πίστα Donington Park.

Το ατύχημα συνέβη στο ξεκίνημα της τρίτης κούρσας την περασμένη Κυριακή, όταν ο Ρους έπεσε μέσα στην πίστα και χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι από τον αναβάτη που ακολουθούσε. Μετά το ατύχημα ο αγώνας φυσικά διακόπηκε και ο Βρετανός δέχτηκε επιτόπου τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας. Εκεί τέθηκε σε τεχνητό κώμα και έπειτα μεταφέρθηκε στο Queens Medical Centre/University Hospital του Νότιγχαμ.

Δυσυχώς όμως το απόγευμα της Πέμπτης 6/10 ο Κρίσι Ρους «απεβίωσε ήσυχα στο νοσοκομείο, δίπλα στην οικεγένειά του», όπως αναφέρει η ανακοίνωσης της MSVR, της εταιρείας που διοργανώνει τον αγώνα, η οποία συνεχίζει: «Η MSVR συνεργάζεται τώρα με τον ιατροδικαστή, την αστυνομία και το συμβούλιο ελέγχου αγώνων μοτοσικλετών προκειμένου να διερευνήσει τις πλήρεις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζονται στην οικογένεια, τους φίλους και τα μέλη της ομάδας του Κρίσι».

Πριν ανέβει στην κατηγορία Superbike το 2022, ο Ρους έγινε Εθνικός Πρωταθλητής Superstock το 2020 και πριν από αυτό κέρδισε 10 αγώνες στο δρόμο προς τον τίτλο στο Triumph Triple Challenge το 2013.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!