Formula 1: O Λατίφι περνά στην αντεπίθεση

Formula 1: O Λατίφι περνά στην αντεπίθεση
Παράπονα από τους αγωνοδίκες έχει ο Καναδός για την ποινή που δέχθηκε στο GP Σιγκαπούρης της F1 για την επαφή με τον Γκουάνγιου Ζου.

Ένα πολύ παράξενο ατύχημα έγινε στο Grand Prix Σιγκαπούρης ανάμεσα στους Νίκολας Λατίφι της Williams και Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo. Οι δύο οδηγοί πάλευαν για θέση στην πίστα, όταν στον 7ο γύρο συγκρούστηκαν. Ο Κινέζος οδηγός πήγε να περάσει από την εξωτερική στη στροφή 5, όμως ο Καναδός τον έκλεισε με αποτέλεσμα να έχουν επαφή.

Αμφότεροι τέθηκαν εκτός αγώνα, με το συμβάν αυτό να προκαλεί την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν και επέβαλλαν ποινή 5 θέσεων στον οδηγό της Williams για το Grand Prix Ιαπωνίας και 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.

Ο Λατίφι μιλώντας στο autosport, ανέλυσε από τη δική του οπτική το ατύχημα και αναγνώρισε το λάθος του, όμως τόνισε πως ο Ζου μπορούσε να αποφύγει την επαφή: «Ο κανόνας λέει πως πρέπει να αφήνεις χώρο στο άλλο μονοθέσιο. Είδα το replay. To πρόβλημα είναι πως στην έξοδο ήταν στο τυφλό μου σημείο. Κοίταξα και τους δύο καθρέφτες μου, φαίνεται από το replay. Κοίταξα αριστερά και δεξιά και δεν τον είδα. Δεν είδα το σημείο που βρισκόταν, οπότε ακολούθησα την κανονική μου γραμμή. Αν βασιστούμε στον κανόνα αυτό, τότε, ναι, κατανοώ γιατί μου έδωσαν την ποινή. Το μόνο που έχω να πω είναι πως ο Ζου έπρεπε να το καταλάβει αυτό, ξέρει πως με αυτά τα μονοθέσια υπάρχει το τυφλό σημείο. Ήταν στην εσωτερική μου ακριβώς στο τυφλό σημείο. Οπότε πήρα την κανονική μου γραμμή».

Νίκολας Λατίφι

Ο 27χρονος οδηγός παρά το γεγονός πως δέχθηκε την ποινή, διαφωνεί με το μέγεθός της και τον τρόπο που του φέρθηκαν: «Δεν είμαι εκνευρισμένος με την ποινή, αλλά με το γεγονός πως δεν ήθελαν να μιλήσουμε γι’ αυτό. Ήταν η σωστή ποινή; Διότι μου έδωσαν 5 θέσεις ποινή, η οποία είναι η ίδια που έδωσαν στον Βάλτερι Μπότας που έπαιξε μπόουλινγκ πέρυσι στην Ουγγαρία με άλλα μονοθέσια. Αυτό είναι πολύ χειρότερο από επαφή δύο μονοθεσίων. Ειδικά όταν και οι δύο οδηγοί βγαίνουν εκτός αγώνα, δεν υπάρχει βιασύνη, διότι όταν συμβαίνει αυτό θέλουν να μιλάνε και με τους δύο οδηγούς. Απλά ήθελα να τους μιλήσω για να λάβουν υπόψη τη θέση μου».

Ο Λατίφι δεν έχει σκοράρει βαθμούς στο 2022 και έχει τρεις ακόμη αγώνες να κάνει την έκπληξη, πριν αποχαιρετήσει τη Formula 1. Προς το παρόν ο αντικαταστάτης του είναι άγνωστος, με τον οδηγό της ακαδημίας της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ, να είναι το φαβορί.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη σύγκρουση των Λατίφι και Ζου…

Φωτογραφίες: Williams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!