Ράικονεν: To Indycar «καλεί» τοv «Iceman»

Ράικονεν: To Indycar «καλεί» τοv «Iceman»
Ο Κίμι Ράικονεν φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το 2023.

To 2021 ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον Κίμι Ράικονεν να οδηγεί μονοθέσιο Formula 1, με τον Φινλανδό να βάζει τέλος σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα. Φέτος έμεινε μακριά από τις πίστες πλην μίας μοναδικής εξαίρεσης: πήρε μέρος στον αγώνα του NASCAR στο Ουότκινς Γκλεν με την Trackhouse Racing, που όμως δεν εξελίχθηκε όπως θα το επιθυμούσε.

Η εμφάνισή του στις ΗΠΑ μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, με τον 42χρονο αστέρα να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, η Chip Ganassi Racing του Indycar ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες του Ράικονεν και του έχει κάνει πρόταση για το 2023.

Μάλιστα οι δύο πλευρές φαίνεται πως είναι σε προχωρημένες συζητήσεις, ώστε ο Ράικονεν να αγωνιστεί σε όλες τις πίστες εκτός των οβάλ διαδρομών. Η CGR έχει μία κενή θέση στο lineup της, αυτή που άφησε ο Τζίμι Τζόνσον, ο οποίος όμως αναμένεται να βρίσκεται το μονοθέσιο στις οβάλ πίστες.

Το πρόγραμμα του Indycar για το 2023 περιλαμβάνει 17 αγώνες, εκ των οποίων μόνο οι 5 είναι σε οβάλ πίστες. Αν δούμε οι φήμες μετατραπούν σε πραγματικότητα, τότε θα δούμε την επιστροφή του «Iceman» στους αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!