Formula 1: Η Ferrari «προειδοποιεί» την FIA!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η Ferrari «προειδοποιεί» την FIA!
Ενώ περιμένουμε την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η Scuderia κάνει λόγο για «κατάρρευση του συστήματος».

Μετά από τον ντόρο των προηγούμενων ημερών και τον επικοινωνιακό… χαμό στο περιθώριο του Grand Prix της Σιγκαπούρης σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των ορίων στους προϋπολογισμούς, πλησιάζει η ώρα των ανακοινώσεων από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκινήτου Αθλητισμού.

Σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, αναμένεται να γνωστοποιηθεί από πλευράς FIA αν βάσει της δικής της έρευνας προκύπτει πως κάποια ομάδα υπερέβη το όριο το 2021, που ήταν στα 148.6 εκατομμύρια δολάρια. Στο μικροσκόπιο έχουν βρεθεί δύο ομάδες, η Aston Martin F1 και η Red Bull Racing.

Παρότι η πρώτη τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος, η δεύτερη έχει περάσει στην αντεπίθεση, αντιδρώντας σε δηλώσεις μελών του ανταγωνισμού. Κυρίως της Mercedes-AMG F1 με την οποία μονομάχησε για τους περυσινούς τίτλους αλλά και τη Scuderia Ferrari με την οποία κοντράρεται φέτος.

Λοράν Μεκίς

Από την πλευρά της ιταλικής ομάδας, ο αγωνιστικός της διευθυντής Λοράν Μεκίς μίλησε για το θέμα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τη FIA. Χωρίς να εστιάζει στους παραβάτες αλλά στις ποινές για ενδεχόμενες παραβάσεις.

Ο Γάλλος ζήτησε από την παγκόσμια ομοσπονδία, πιθανή παραβίαση των οικονομικών κανονισμών του σπορ, να επιφέρει σημαντικές ποινές. Συγκεκριμένα, ο Μεκίς είπε: «Ζητάμε διαφάνεια και αυστηρότητα στις ποινές. Διότι αν μία ομάδα μπορεί να αποκτήσει σημαντικό αγωνιστικό πλεονέκτημα λαμβάνοντας μόνο χρηματική ποινή, τότε όλο το σύστημα θα καταρρεύσει. Γι’ αυτό πρέπει το πλαίσιο σχετικά με το budget cap να είναι αυστηρό».

Πάντως όπως έχει διαρρεύσει, η FIA θα ανακοινώσει μόνο τα αποτελέσματα της έρευνάς της κι όχι ενδεχόμενες ποινές σε τυχόν παραβάτες.

Grand Prix Σιγκαπούρης

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!