Formula 1, Ιαπωνία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, Ιαπωνία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Το πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται δίχως διακοπή με τη μαγευτική Σουζούκα στην Ιαπωνία να κάνει την επιστροφή της μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα στη Σιγκαπούρη που κρίθηκε τρεις ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, η Formula 1 ταξιδεύει ακόμη πιο ανατολικά. Προορισμός είναι η πίστα της Σουζούκα όπου το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Grand Prix Ιαπωνίας. Ο 18ος αγώνας της σεζόν αναμένεται συναρπαστικός, σε ένα σιρκουί που είναι από τα αγαπημένα των οδηγών και επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2019.

To Grand Prix Ιαπωνίας διεξήχθη για πρώτη φορά στη Σουζούκα το 1987 κι έκτοτε έχουμε δει αρκετά πρωταθλήματα να κρίνονται στην πίστα αυτή. Φέτος, ο Μαξ Φερστάπεν έχει τη δυνατότητα να γίνει πρωταθλητής για δεύτερη φορά, κάτι που θα χαροποιήσει τη Honda, που παρέχει κινητήρες στη Red Bull Racing. Το ίδιο και τους χιλιάδες οπαδούς της που θα είναι στις εξέδρες. Η διαδρομή έχει μήκος 5.807 μέτρα και την Κυριακή οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν 53 γύρους. Τελευταίος νικητής ήταν ο Βάλτερι Μπότας, ενώ το ρεκόρ πίστας το έχει σημειώσει ο Λιούις Χάμιλτον στο 1:30,983.

Στα του πρωταθλήματος, ο Μαξ Φερστάπεν χρειάζεται 8 περισσότερους βαθμούς από τον Σαρλ Λεκλέρ ώστε να κατακτήσει και μαθηματικά το φετινό τίτλο. Ο Μονεγάσκος δίνει μεγάλη μάχη με τον Σέρχιο Πέρεζ στη βαθμολογία οδηγών, μιας και τους χωρίζουν μόλις 2 πόντοι. Ο οδηγός της Scuderia Ferrari θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μιας και δεν έχει κατακτήσει το κορυφαίο σκαλί του βάθρου εδώ και τρεις μήνες, με τη Red Bull Racing να μετρά έξι σερί θριάμβους. Μεγάλο ερωτηματικό θα είναι η Mercedes-AMG, με τη γερμανική ομάδα να μην γνωρίζει αν και πόσο ανταγωνιστική θα είναι.

Η Pirelli, o επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 θα φέρει στην Ιαπωνία τις C3 (μαλακή), C2 (μέση) και C1 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, η ιταλική φίρμα ακολουθεί συντηρητική στρατηγική στην επιλογή γομών, μιας και πρόκειται για τις πιο σκληρές στη γκάμα της. Στο Grand Prix αυτό θα φέρει μάλιστα πειραματικά ελαστικά, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί στο FP2. Για να υπάρξει αρκετός χρόνος για δοκιμές, η διάρκεια της περιόδου επεκτάθηκε από τα 60 λεπτά, στα 90 λεπτά.

F1 Ιαπωνία

Το Grand Prix Ιαπωνίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ και την CosmoteTV. Όλη η αγωνιστική δράση θα… παίζει δυνατά στο gMotion by Gazzetta, ενώ δεν πρέπει να χάσετε το LIVE για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Πρόγραμμα Grand Prix Ιαπωνίας

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

06:00-07:00 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

09:00-10:30 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

06:00-07:00 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

09:00-10:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

08:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!